Lőttek a felsőháznak: alsóházban ragadt a Nyírgyulaj

Orosz Dániel (szemben, fehérben) kiérdemelte a dicséretet: gólokkal segítette a Nyírgyulajt
Orosz Dániel (szemben, fehérben) kiérdemelte a dicséretet: gólokkal segítette a Nyírgyulajt - © Fotó: Pusztai Sándor
Csenger, Nyírgyulaj – A Csenger a rájátszás nyitókörében már nem kegyelmezett a Kincsemnek.


A Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata számára adott volt a feladat: az alapszakasz mindkét hátralévő fordulójában nyerni kellett – más kérdés, még ez sem biztos, hogy elégséges a felsőházi rájátszást érő hatodik hely megcsípéséhez. A nyírségiek már az aktuális körben vékony jégen táncoltak: az egyik legfőbb rivális, a Veszprém elleni összecsapáson egy apró malőr is végzetes lehetett volna. Két és fél perccel a mérkőzés befejezése előtt, amikor két góllal (5–3) vezetett a házigazda, minden szépnek tűnt, a hajrában azonban beütött a krach. A bakonyiak pillanatok alatt egyenlítettek, szertefoszlatva a reményeket. A döntetlen szomorú következményeként a Gyulaj – az utolsó forduló eredményeitől függetlenül – a hetedik helyen, vagyis az alsóházban ragadt, így a folytatásban a kiesés elleni harcban lesz érdekelt.

– A felsőházi rájátszás esélye elszállt, a célunk most már biztos a bennmaradás kiharcolása. Egyértelmű, nem most ment el ez a hajó, mindez a korábbi pontvesztések, a fontos meccseken kihagyott helyzetek, hibák következménye. Ugyanakkor ki kell emelnem Orosz Dánielt, aki jól szállt be, kiemelkedő teljesítményt nyújtott a meccsen, nem mellesleg megszerezte első, majd második gólját az NB I-ben, amihez gratulálok – ragadta ki a pozitív tényt Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője.
Mindeközben az NB II-ben érintett csengeriek már a felsőházi rájátszást gyűrik. A Szilágyi-gárda otthon kezdte szereplését: azt a Kincsem Lovasparkot fogadta, amelyet a mezőnyben egyedüliként nem tudott legyőzni az alapszakaszban. Sőt, a tápiószentmártoniak ősszel egyenesen nyertek a szinte bevehetetlennek tűnő határ menti katlanban… Nos, a vendégek ezúttal pórul jártak, nem úszták meg vereség nélkül a keleti túrát: a baktai Pálfi István és nagyecsedi Pócsi Balázs hathatós segítségével elporolta őket a Csenger.

KM-KT

Futsal

NB I., 17. forduló

Nyírgyulaj KSE–Veszprém 5–5 (2–1)

Nyírbátor, 200 néző, v.: Szabó F., Szűcs L. Nyírgyulaj: Végső Zs. – Nagy I., Faragó L, Angyalos A., Siska G. Csere: Pallai G. (kapus), Czerula Zs., Lovas N., Orosz D., Tóth B., Fekete G., Gömze A., Szabó Á., Fekete G. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Nagy I, 2, Orosz D. 2, Siska G.

További eredmények: FTC–Berettyóújfalu 3–7, Rába ETO–Aramis 7–1, Göcsej Zalaegerszeg–Haladás 2–4, Dunaferr–Bőny 5–0.
A bajnokság állása: 1. Győri ETO 48 pont, 2. Dunaferr 36, 3. Berettyóújfalu 28, 4. Aramis 27, 4. Haladás 26, 5. Veszprém 24, 7. Nyírgyulaj 20, 8. Göcsej Zalaegerszeg 18, 9. FTC 13, 10. Bőny 2.

NB II., Keleti csoport, rájátszás

Csenger–Kincsem Lovaspark 9–5 (3–1)

Csenger, 400 néző, v.: Takács I., Katona B. Csenger: Szabó J. – Szilágy L., Rigó A., Balogh Á., Gaál K. Csere: Juhász S. (kapus), Katona P., Pócsi B., Csatári Z., Pálfi I., Orosz F., Osváth S., Bodó R., Devits Á. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Pálfi I. 4, Balogh Á. 2, Osváth S. 2, Katona P.

Címkék: , ,hirdetés