Lovagi torna a színházban

Az első találkozás a verses szöveggel
Az első találkozás a verses szöveggel - © Fotó: Harsányi Zoltán
Nyíregyháza – A Sárkányölő Krisztián című mesejátékot április 14-én mutatják be a MŰvész stúdióban.

Janik László bábjátéknak íródott Sárkány­ölő Krisztián című mesejátékából Bal József interaktív lovagi tornát rendez a Móricz Zsigmond Színház MŰvész stúdiójában – tájékoztatta lapunkat dr. Karap Zoltán, a teátrum marketingvezetője.

Elkapta a dili

Az olvasópróbán kiderült: az eredetileg egyszemélyes darabbal kapcsolatban Bal Józsefet „elkapta a dili, hogyan lehetne ebből egy több személyes előadást varázsolni”. A karakterek elosztásában a művészek viszonylag szabad kezet kapnak, mivel a rendező „a színészekből szeretne kiindulni”. Az olvasópróba során úgy tűnt, nem kérdés, kihez melyik szerep áll a legközelebb.

– Ez tipikusan egy olyan szöveg, amelyre két–három hét múlva szinte már rá sem lehet ismerni – mondta el a rendező, s hangsúlyozta: a jelenetek kidolgozásában fontos szempont lesz, hogy a gyerekek nemcsak a közönség soraiból befolyásolhatják egy-egy szereplő döntését, de a kiválasztottak maguk is részt vehetnek majd a játékban a színészekkel együtt. Mindeközben a bábfigurákról sem fognak megfeledkezni, akárcsak a zenéről, amelyet Kazár Pál fog szerezni.

KM
hirdetés