Lovas és szórakoztató programok Dögében

Akt.:
Lovas és szórakoztató programok Dögében
Lovas és szórakoztató programok Dögében - © Fotók: Pusztai Sándor
Döge – Az Ameko Lovasklub rendezésben ez évben már másodszor rendezi meg a II. Szabolcsi Lovas fesztivált, valamint a 100. Jubileumi Nemzeti vágta elő futamát. A pénteken kezdődött három napos program, változatos és a közönség igényeit kielégítő programmal várták és várják a Dögébe látogatókat.

Az elmúlt napok esős időjárása ugyan nem fogadta kegyeibe a szervezőket, a három napos program rendezőit, de szombat délelőttre –még akkor is dolgoztak– kulturált környezet várta a programra érkezőket. Az első nap programjai is nagyjából teljesültek. Már az első naptól kezdve jelen van a Generali Egészség szűrőbusza is ellátogat hozzánk a szombati napon és a hattagú orvosokból és ápolókból álló team hasznos egészségügyi szűréseket véges és prevenciós tanácsokkal látja el a látogatókat.

Gyermekek ügyességi versenye

Szombaton délelőtt pedig megkezdődtek a lovasversenyek. A gyermekek részvételével megrendezett versenyt mintegy tucatnyi versenyzővel rendezték meg. A szabadidős gyermek lovasversenyen –mondta Bubán Zsolt versenybíró– a résztvevők 11 évtől 17 éves korig versenyeztek. Az első megmérettetésen, 12 indulóval az alábbi eredmények születtek. Első lett Csobi Eszter Urbér nevű lovával Fábiánházáról. Szintén ő állt a képzeletbeli dobogó második fokára Krisztina nevű lovával. A harmadik helyezett Gulyás Dominika az Ameko Lovasklub versenyzője lett Kedves nevű lovával. Az első három helyezett, serleget, érmet s a lova szalagot kapott, mint minden résztvevő paripája.

Szombaton még három versenyszámban mérettetik meg magukat a lovasok és lovaik. Délután két díjugrató forduló, de lesz itt agárverseny is. Az ide látogatók megkóstolhatják a gasztroutca különlegesen finom ételeit.

Összetartozás Napja

Összetartozás Napjára emlékezve felléptek itt délután kettő és három óra között a Szatmárnémeti „Hagyományőrzők”, a nagytárkányi népdalkör, a beregszászi 4. sz.Kossuth Lajos Szakközépiskola tánccsoportja, a kisvárdai Városi Dalárda, valamint a dombrádi Hagyományőrző Néptánc Együttes. De az ide látogatók gyermekei részére, különböző gyermekprogramok, kirakodóvásár, vidámpark és más szórakoztató események résztvevői lehettek. A nap zárásaként pedig mulatós fellépők szórakoztatják a megjelenteket.

 

Vasárnap hírességek fogathajtó versenye

Vasárnap tovább folytatódik az előző napok különböző programjai, mely minden eddiginél gazdagabb program várja az érdeklődőket. A II. Szabolcsi Lovas fesztivál hagyományos programjait, és rendkívüli hangulatát, szombaton fantasztikus mulatós vasárnap pedig könnyűzenei fellépőkkel és gyermek programokkal gazdagítják. Ez alkalommal rendezik meg a nemzeti vágta előfutamait is. Az elmúlt évihez hasonlóan megrendezik, az elmúlt évihez hasonlóan a pénzdíjas Kombinált kettesfogathajtó versenyt. Majd ezt követően a Hírességek fogathajtó versenyét ahol Jolly, Suzy, Bunyós Pityu, Dr. Seszták Miklós, Sipos Jenő, Dr. Szabó Tünde és még sokan mások mérik össze tudásukat a bakon.
Vasárnap délután felszeletelésre kerül a 2016 szeletes torta, s ezer galamb reptetése.

Nemzetközi lovas vágta

A II. Szabolcsi LovasFeszt mostani rendezvény már nemzetközivé vált. A határon túlról, Kárpátaljáról és a Partiumból is jelezték nevezési szándékukat települések, Munkács (Ukrajna), Ungvár (Ukrajna), Beregszász (Ukrajna), Szatmárnémeti (Románia).

A Nyírségi Vágta résztvevő települései: Kisvárda, Döge, Ibrány, Újkenéz, Mezőladány, Mátészalka, Nyírbátor, Nyírbogdány, Gesztely, Hernádnémeti, Tiszabezdéd, Tiszavasvári, és Újfehértó.

A Kishuszár Vágta résztvevő települései: Orosháza, Döge, Miskolc, és Hajdúszoboszló. A LovasFeszt zárásaként Ádám és Éva a Neoton Família sztárjai szórakoztatják a résztvevőket, majd tűzijáték zárja a három napos dögei LovasFeszt programját.

– Vincze Péter –

Címkék: , ,hirdetés