Helyi közélet

2016.03.02. 18:53

Ezúttal Nyíregyháza volt a házigazda

Nyíregyháza - A „szentimrések” mindig kora tavasszal, a „montessorisok” pedig késő ősszel látják vendégül egymást.

Nyíregyháza - A „szentimrések” mindig kora tavasszal, a „montessorisok” pedig késő ősszel látják vendégül egymást.

Közös sors – Lipcse–Nyíregyháza. Ezt a címet választotta gimnáziumunk 11. évfolyamos tanulója a Németország és Magyarország huszadik századi történelmi eseményeit bemutató rövid előadásához, amelynek apropóját a lipcsei Montessori Iskolaközpontból egy hétig itt vendégeskedő német cserediákok érkezése adta.

A két intézmény közötti testvériskolai kapcsolat keretében a „szentimrések” mindig kora tavasszal, a „mon­tessorisok” pedig késő ősszel látják vendégül egymást. A program kiváló lehetőséget ad az angol és a német nyelv gyakorlására, egymás iskolarendszerének, történelmének, kultúrájának megismerésére, külföldi fiatalokkal való barátkozásra, és további közös projektek, táborok szervezésére.

A Nyíregyházán töltött első napon a német diákok a város nevezetességeit keresték fel az őket kísérő házigazda tanulók társaságában, magyar táncokat gyakoroltak, megismerkedtek a hazai konyhával és az itteni iskolák napirendjével is. A heti programban tanórák látogatása, egy Tokaj–Szabolcs–Debrecen körút, a Nyíregyházi Állatpark megtekintése és két napos budapesti kirándulás szerepel még a „szentimrés” diákokkal közös programok mellett.

Szent Imre Katolikus Gimnázium, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában