Lövöldözés Győrben – Önvédelemre hivatkozott a gyanúsított

Akt.:
Győr, 2012. április 22., vasárnap (MTI) – Önvédelemre hivatkozott rendőrségi kihallgatása során az a 34 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy vasárnap délelőtt Győrben, egy vita után, lelőtt két embert – közölte újságíróknak nyilatkozva a megyei főkapitányság szóvivője.

Kocsis Tünde egyelőre nem adott választ azokra a kérdésekre, hogy a presszóst érték-e sérülések, illetve volt-e fegyver a két későbbi áldozatnál.  Közlése szerint a ravaszt kétszer meghúzó, időközben őrizetbe vett férfi ellen – aki maga jelentette be a történteket a rendőrségen – több emberen elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folyik eljárás a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A szóvivő elmondta, hogy az áldozatok néhány évvel fiatalabbak a gyanúsítottnál. Egyiküket, aki autóban ült, mellbe, a másikat, aki a jármű mögött állt, hátulról tüdőn lőtte a férfi. A gyanúsított – akit jelenleg is kihallgatnak – már a rendőrséget hívva közölte, hogy önvédelemből lőtt.

Korábbi közlés szerint a Bercsényi-ligeti vendéglátóhely tulajdonosa régebb óta haragos viszonyban volt  áldozataival. Utóbbiak egy társasággal szombat este a vendéglátóhelyen szórakoztak. Az éjszakába nyúló mulatozás végén, hajnalban a tulajdonos kitette az utcára a társaság néhány, hangoskodó tagját. A két későbbi áldozat emiatt délelőtt 11 óra tájban visszament “felelősségre vonni” a presszóst, aki az utcán adott le rájuk egy-egy lövést engedéllyel tartott sörétes puskájával. A sérültek életét a mentők egy órás helyszíni küzdelemmel sem tudták megmenteni.

Kocsis Tünde elmondta, hogy a férfi nem tanúsított ellenállást, amikor a helyszínről előállították.

Lövöldözés Győrben – Rendőrség: őrizetbe vették a gyanúsítottat
hirdetés