Lövöldözés Las Vegasban, legalább 50 halott, rengeteg sérült (18+)

Akt.:
Lövöldözés Las Vegasban, legalább 50 halott, rengeteg sérült (18+)
© Fotó: AJC / Twitter
Las Vegas – Több mint ötven ember meghalt, nagyjából kétszáz pedig megsérült, amikor egy magányos lövöldöző tüzet nyitott a Route 91 Harvest nevű zenei fesztiválon helyi idő szerint vasárnap este. A fegyveres a fesztiválra néző egyik hotelből adta le a lövéseket. Az áldozatok között két szolgálaton kívüli rendőr is van.

A támadót lelőtték a rendőrök. Egy SWAT-osztag irányított robbantással jutott be a merénylő Mandalay Bay hotelben található szobájába, így likvidálták őt – írja a Guardian.

A támadásnak legalább 50 halálos áldozata van, és körülbelül 200-an sérültek meg. Két szolgálaton kívüli rendőr is van az áldozatok között.

Joe Lombardo seriff elmondása szerint a lövöldözés „magányos farkas-típusú” támadás volt, de a rendőrség nagy erőkkel keresi a gyanúsított társát, egy bizonyos Marilou Danleyt is, aki hivatalos beszámolók szerint az elkövetővel élt.

Lombardo nem tudta pontosan megállapítani a halottak és a sebesültek számát, de a helyi kórház szóvivője szerint legalább 14 embernek kritikus az állapota.

tw1

Fotó: 9NEWS Denver / Twitter

Szemtanúk torkolattüzet láttak a hotel felől, beszámolóik szerint több száz lövés dördült el. Emberek százai kezdtek el egyszerre menekülni, a közösségi médiát elárasztották a helyszíni videók, ezeken is jól hallhatók a lövések. Figyelem, felkavaró felvétel következik.

Jason Aldean countryénekes – aki éppen fellépett a fesztiválon, amikor a lövöldözés történt –

több mint borzalmasnak”

írta le a helyszínt. Ő és a személyzete épségben megúszták a történteket.

A környéken több hotelt is lezártak a rendőrök, jelenleg két járművet keresnek, amiknek köze lehetett a támadáshoz.

Néhány Las Vegasba tartó repülőjáratot átirányítottak más reptérre.

Forrás: The Guardian / BBC
hirdetés