Helyi közélet

2015.11.24. 12:27

Lerántották a leplet az adventi programokról, íme a felhozatal!

Nyíregyházi - Wolf Kati, Csobot Adél... Ízlésesen tálalt csipkebogyó-hibiszkusz tea és mézes puszedli kíséretében rántotta le a leplet az adventi programsorozatról dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Nyíregyházi - Wolf Kati, Csobot Adél... Ízlésesen tálalt csipkebogyó-hibiszkusz tea és mézes puszedli kíséretében rántotta le a leplet az adventi programsorozatról dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Az árusok már várják az érdeklődőket, lehet dúskálni a kínálatban, a leereszkedő zsilip pedig a hétvégétől ontja majd a hömpölygő műsorfolyamot.

– Advent első vasárnapján kapcsoljuk fel az ünnepi fényeket a Kossuth téren. A színpadon színes programok teremtenek karácsonyváró hangulatot keddenként, csütörtökönként és vasárnaponként. November 29-én a tehetségkutató műsorból jól ismert Pál Dénes szórakoztatja majd az ünnepvárókat, és többek között karácsonyig fellép még Wolf Kati, Peter Sramek és Csobot Adél is – taglalta dr. Ulrich Attila.

Összesen harmincöt árusítási helyszínen kaphatók kézműves élelmiszerek, dísztárgyak, ajándékok, iparművészeti alkotások, karácsonyfa díszek, ünnepi édességek, forró ételek és italok a vásári forgatagban.

– December 3-10-ig ingyenesen látogatható a városháza Krúdy-termében a Mézes Karácsony elnevezésű kiállítás. A mézeskalácsok formái és a díszítésük is a magyar népi díszítő művészetben gyökeredznek. A Cserszegtomajról érkező egyedi, Ékes Mézes kollekció különleges élményt kínál. Csoportos bejelentkezés alapján lehet megtekinteni az illatos tárlatot – fűzte hozzá az alpolgármester.

Csütörtökönként fél négytől frissen sült lapcsánkával kedveskednek a forgatagban sétálóknak Szoboszlai Gyula mesterszakács, a Nyírségi Ízkirályok Egyesületének elnöke hathatós közreműködésével.

Adventi műsor

A Kossuth téri programok fél ötkor kezdődnek. Íme, az időpontok és a fellépők:

November 29., vasárnap: Nyíregyházi Cantemus Kórus, Pál Dénes

December 1., kedd: Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola diákjai

December 3., csütörtök: Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Oázis csoportja, Vikár Sándor Zeneiskola növendékei

December 6., vasárnap: Wolf Kati

December 8., kedd: Y2K Divattánciskola

December 10., csütörtök: Street Dance School Hip-Hop és Divattánc Iskola

December 13., vasárnap: Peter Sramek

December 15., kedd: Vikár Sándor Zeneiskola növendékei

December 17., csütörtök: Tomsits Rudolf Alapfokú Művészeti Iskola

December 20., vasárnap: Csobot Adél

Mikulásvizit a városházán

Mikulás-házban várja a gyermekeket a nagyszakállú november 29-én a Kossuth téren. A Nyitott Városháza keretében pedig december 3-5-ig beköltözik a városházára.

Az idén is lesz jótékonysági akció, mely során kétfajta méretben lehet karácsonyi hangulatú és Nyíregyháza emblémával ellátott bögrét vásárolni november 29-től december 20-ig a Most élsz Egyesület tagjainak jóvoltából– a bevételt jótékony célra fordítják.

A hagyományos városi karácsonyi koncertet december 18-án rendezik meg a Római Katolikus Társszékesegyházban 19 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában