Így is kerek volt!

2020.08.31. 10:30

Szép emlék marad az idei VIDOR Fesztivál is

Véget ért a VIDOR Fesztivál, ahol ezúttal is a vidámság volt a főszereplő.

Fotó: Dodó Ferenc, Sipeki Péter

Bár a VIDOR Fesztivál szombat este bezárta kapuját, valószínűleg szép emlékeket szerzett mindazoknak, akik részt vettek valamelyik eseményén – annak ellenére is, hogy bizony a vírusjárvány veszélye miatt alaposan át kellett dolgozni az eredeti forgatókönyvet.

A színházi előadások, a koncertek, a szabadtéri rendezvények – köztük a gyermekeknek szóló bábelőadások, az akrobaták vagy a tűzzsonglőrök látványos mutatványai – pezsgést hoztak a város kulturális és közösségi életébe, ráadásul a tíz nap során az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz, nem kellett miatta programokat elhalasztaniuk.

A fesztivál zárásaként szerkesztőségünk egy képösszeállítással búcsúzik az idén is nagy sikert aratott rendezvénytől.

A Tortuga hatalmas sikert aratott
A legkisebbeket minden délután bábelőadások várták

Az idei VIDOR nem lehetett olyan, mint amilyennek megszoktuk, mégis kerek volt, s egész. Mert az a fesztivál, amelyen Dés László, Básti Juli és Tóth Vera énekel, ahol az Irie Maffia, a Budapest Bár vagy a Follow The Flow muzsikál, és ahol színpadra lép Balsai Móni, Balla Eszter, Kovács Patrícia, Mucsi Zoltán, Ötvös András vagy Schmied Zoltán, az minden, csak nem csonka.

Esténként kiváló filmeket vetítettek | Fotó: Sipeki Péter
Az akrobaták elkápráztatták a járókelőket | Fotó: Dodó Ferenc
Dés László Básti Julival és Tóth Verával adott koncertet | Fotó: Dodó Ferenc

Nem voltak a Kossuth téren koncertek, a Rózsakertben és a Sunshine Fm VIDOR Kertben viszont igen, a belvárosban pedig úgy is remek volt a hangulat, hogy nem tombolhatott a tömeg a nagyszínpad előtt.

A nap zárásaként zsonglőrök játszottak a tűzzel
Esténként kiváló filmeket vetítettek
Lovas színházi előadást is láthatott a közönség | Fotó: Dodó Ferenc

A fesztiválozók annak örültek, amit kaptak: a jó időnek, a finom sörnek, a belváros nyüzsgő hangulatának, a régi ismerősöknek, a bábosoknak, a zsonglőröknek, a jó zenének. Annak, ami közel húsz éve maga a VIDOR: egy lélekemelő, szívmelengető találkozásokkal teli másfél hét, ami alatt őszinték a mosolyok, s ahol időnként még az élő szobrok is elnevetik magukat.

SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában