M. Tóth Géza animációs filmje az Oscar-jelöltek között

M. Tóth Géza Maestro című animációs filmje is bekerült az Oscar-díjra felterjesztett legjobb öt mű közé.

Az animációs filmrendező a Független Hírügynökségnek elmondta, ha nem csak a filmes lobbi, hanem az érték is számít, akkor van esélye a filmnek az Oscar-díjra.

A Magyar Televízió és a Kedd Animációs Stúdió közös produkciójában jött létre a Maestro.

M. Tóth Géza szerint a vetélytársai mögött álló stúdiók, a Disney vagy a Pixar nem sok reményre jogosítja fel, ha csak a pénzügyi hátteret nézzük. Akkor kaphatja meg Maestro a díjat, tette hozzá a rendező, ha az érték és a mondanivaló számít elsősorban.

M. Tóth Géza alkotása a Danish poet című kanadai filmmel, a Little Matchgirl című Disney produkcióval, a Lifted című Pixar alkotással, valamint a szintén amerikai No time for nuts című munkával verseng a legjobb animációs rövidfilm kategóriában. Összegzésképpen a filmalkotó azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy bármilyen eredményt is hozzon a megmérettetés, ő már a jelöléstől is boldog. Egyébként is, tette hozzá M. Tóth Géza, a filmnek ez a negyvenedik elismerése, és még bármi lehet.

Amennyiben M.Tóth Géza filmje megkapja az Oscar-díjat, akkor Rófusz Ferenc A légy című animációs munkája után a Maestro lesz a második magyar Oscar-díjas animációs film.
hirdetés