Ma jár le a flóbertek bejelentési határideje

Pénteken lejár a flóbert pisztolyok bejelentésének határideje – aki engedély nélkül tart ezután ilyen fegyvert, akár nyolc év börtönt is kaphat.

Egy 2004-es törvény és egy kormányrendelet írja elő, hogy július 1-jétől csak endéllyel lehet beszerezni és tartani 7 és fél joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú fegyvereket. Szombattól ezekre a fegyverekre tartási engedély-kérelmet már csak igazolási kérelemmel együtt lehet benyújtani.

Az ügyintézést a lakóhely szerinti rendőrkapitányságon, a fővárosban pedig a BRFK-n kell kezdeni. Ezután a kérelem benyújtásakor kiadott átvételi elismervénnyel együtt kell elmenni a Polgári Kézilőfegyver és Lőszervizsgáló Kft.-be, a III. kerületi Gyöngysor u. 6. szám alá, vidékieknek és pestieknek egyaránt. Az ott kiadott tanúsítványt 180 napon belül kell bemutatni az engedélyező rendőrhatóságnak.

Pénteken, vagyis az utolsó napon a BRFK Rendészeti és Fegyver-engedélyügyi Osztálya rendkívüli ügyfélfogadást tart a Teve utcában, délelőtt fél kilenctől délig és délután egytől háromig. A Független Hírügynökség értesülése szerint keddig 8918-an jelentették be a rendőrkapitányságokon, hogy flóbert fegyverük van.
hirdetés