szon-sportoldal

2016.05.24. 13:08

Megmutatják magukat a nyolcas honi elitben

Nyíregyháza - A környékbeli élvonalbeli klubok utánpótláscsapatait is megelőzték a Nyíregyházi Sportcentrum U14-es fiú kézilabdázói.

Nyíregyháza - A környékbeli élvonalbeli klubok utánpótláscsapatait is megelőzték a Nyíregyházi Sportcentrum U14-es fiú kézilabdázói.

Bejutott az országos döntőbe a Nyíregyházi Sportcentrum U14-es fiú kézilabda-csapata, amely az ország nyolc legjobb korosztályos csapatának mezőnyében csütörtöktől szombatig Mezőtúron szerepelhet a tisztes helytállás reményében.

Ráczné Cserés Erzsébet tanítványai számára a várakozásnak megfelelően nehéz volt a mögöttük hagyott bajnoki szezon eddigi időszaka, de lelkesen és fegyelmezetten készültek minden mérkőzésre, ami meghozta a remélt eredményt. A sportcentrumosok maguk mögé utasították a környékbeli élvonalbeli klubok (Balmazújváros, Eger, Gyöngyös) utánpótláscsapatait, és pótolhatatlan szakmai tapasztalatot jelentettek az elit utánpótlás csapataival (Szeged, Veszprém, Tatabánya) vívott mérkőzések. A Bem-iskola tanulóira épülő együttes tagjainak közben az iskolapadban is helyt kellett állniuk, hiszen legtöbbjük középiskolai felvételire és nyelvvizsgára is készült.

Ebben a korosztályban legutóbb négy éve, 2012-ben szerepelt országos döntőben a nyíregyházi csapat, abból a bronzérmes gárdából Illés Tamás és Dudás Roland már bemutatkozott az NYKC felnőtt legénységében, Mikita Bence, Kecskeméti Tamás, Török Ádám és Ménfői Attila pedig juniorválogatott lett.

Névsorolvasás

A Nyíregyházi Sportcentrum gyermek korcsoportos (U14) bajnoki döntőbe jutott fiúcsapata: Jaross Zsombor, Áncsán Alex, Lippa Ádám, Hagymási Tibor, Hegedűs Gergely, Szabó Levente, Takács Ákos, Szemák Dániel, Vilmányi Attila, Vitkai László, Deák Marcell, Mázsári Patrik, Filep Csongor, Mezősi Milán, Bakos Márk, Szabó Krisztián. Edző: Ráczné Cserés Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!