Ma van a Nyíregyházi Repülőnap

Nyíregyháza, 2013. július 14., vasárnap (MTI) – Látványos légi bemutatók mellett gasztronómiai programokkal is várják a repülés szerelmeseit a mai Nyíregyházi Repülőnapon.

A 9 órakor kezdődő program fő attrakcióján a többszörös világ- és Európa-bajnok, Guinness-rekorder műrepülő kettős, Besenyei Péter és Veres Zoltán mutat be egyedi tervezésű, akrobatikus dupla repülő showt a nézőknek. A pilóták a háton repüléstől az orsókon át a zuhanásig szinte minden lélegzetelállító légi figurát megcsinálnak majd gépeikkel.
A nyíregyházi repülőnap másik nagy látványosságának az Eurocopter AS 365 N3-as típusú helikopter ígérkezik, amelyből mindössze egy található Magyarországon.

A magyar légierő ugyancsak bemutatót tart a repülőnapon, amelynek programjában lesz továbbá kötelékrepülés, repülőgépes léggömbvadászat és ejtőernyős célbaugrás is.

Az egész napos rendezvényen gasztronómiai ínyencségeket is megkóstolhatnak a résztvevők, köztük jó néhány tirpák ételt. A repülőnapon rendőrségi és tűzoltósági bemutató is szerepel a programban.

– MTI –
hirdetés