Helyi közélet

2011.07.18. 13:35

Az önkéntes munka hasznosságára hívták fel a figyelmet

Újfehértó - Július 14-17. között Újfehértó adott otthont néhány lelkes fiatal és számos neves támogató közreműködésével az önkéntes belföldi csereprogramnak. Annak a programnak, amelyet a helyi fiatalokból létrejött Újfehértói Ifjúsági Társaság álmodott meg. 

Újfehértó - Július 14-17. között Újfehértó adott otthont néhány lelkes fiatal és számos neves támogató közreműködésével az önkéntes belföldi csereprogramnak. Annak a programnak, amelyet a helyi fiatalokból létrejött Újfehértói Ifjúsági Társaság álmodott meg. A csereporogramba az ország minden területéről várták a szervezők az önkéntes 15-20 év közötti fiatalokat. Így például részt vett Tiszavasvári, Miskolc, Budapest, Szolnok, Debrecen és Nyíregyháza néhány önkéntes fiatalja is. A csapat tagjai a résztvevőket, a programba jelentkező helyi családoknál szállásolták el.

E négynapos program sorozat célja nem volt más, minthogy felhívják a fiatalok figyelmét az önkéntes munka hasznosságára miközben szórakozni is lehet. A napok között helyet kapott olyan, amelyen idős embereknek segítettek háztartásokban mind a résztvevők mind a szervezők. Megismerkedtek különböző néptáncokkal, óvodába látogattak el a gyermekekhez, ahol kicsit ők is felidézhették gyermekkoruk játékait. Segédkeztek az Újfehértói Tűzoltóságnál is a tűzoltóautók megtisztításánál , ami ebben a nagy melegben igazi felüdülés volt számukra.

A fiatalok a Városi Múzeum területét sem hagyták érintetlenül: az íjászatra kíváncsiak itt meg is mutathatták tehetségüket , valamint a kezdők tanulhattak a nagyobbaktól. A programba még teret adtak az Újfehértói Lovasnapnak is, amely alatt játszóház és ingyen arcfestét várta a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Hagyománnyá szeretnék tenni az önkéntes napokat

Az önkéntes belföldi csereprogam július 17-re igazi sikert aratott a résztvevők körébe. Ezen felbuzdulva pedig az Újfehértói Ifjúsági Társaság tagjai 2012-től már hagyománnyá szeretnék tenni e négy önkéntes napot , amely nem csak tapasztalokat ad a fiataloknak hanem olyan élményeket is, amelyeket később ők is szívesen mesélnek majd utódaiknak  tájékoztatta portálunkat Aranyos Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában