újdonság

2019.05.09. 19:54

Négy sportággal bővült a Nemzeti Versenysport Szövetség

Négy sportágat felvett a tagszervezetei közé a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ), amely a csütörtöki közgyűlésén emellett együttműködési megállapodást kötött a Magyar Antidopping Csoporttal (MACS).

A NVESZ közleménye szerint Mészáros János elnök kiválónak nevezte a kapcsolatukat. Ennek további fejlesztése érdekében született meg az együttműködési szerződés, melyet ő, illetve Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője írt alá.

A Magyar Jet-ski Szövetség, a Magyar Grappling Szövetség, a Repülő és Légisport Szövetség és egy korábban olimpián is szerepelt sportágat, a lovaspólót képviselő Hazai Lovaspóló Szövetség került ezúttal a tagszervezetek közé. Az újonnan bekerültekkel együtt az NVESZ-hez így már 57 sportági szövetség tartozik.

Az eseményen a résztvevők egyhangúlag megszavazták azt is, hogy az NVESZ támogatja a 2030-ig tartó Kiemelt Nemzetközi Sportesemény Stratégiát. Erről Mészáros János azt mondta: reméli, hogy sportágaiknak lesznek olyan rendezvényei, melyek ebbe bekerülnek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!