Magasabb szintre lépett a nyíregyházi kungfus

Fekete László (balról) mesterével, Si Fu Máday Norberttel, akitől nagyon sokat tanult, s akinek sokat köszönhet
Fekete László (balról) mesterével, Si Fu Máday Norberttel, akitől nagyon sokat tanult, s akinek sokat köszönhet
Nyíregyháza – Az elmúlt hét végén 5. mesterfokozatból tett sikeres vizsgát öt dolgos év után Fekete László, a Wing Tsun Kung Fu megyei vezetője, nyíregyházi sportoktató.

Ez azért is elismerésre méltó teljesítmény, mert még az Amerikai Egyesült Államokban is „csak” 6. szinten van a legmagasabb fokozattal rendelkező mester. A város közismert, 24 éve a kungfunak élő sportolóját meglepetésként érte a vizsgalehetőség, bár folyamatosan készült arra, hogy egyszer tatamira hívja a mestere, Máday Norbert, a Magyarországi Wing Tsun Kung Fu Egyesület vezetője, a Kelet-Európai Wing Tsun Szövetség vezető főinstruktora, aki jelenleg a 9. mesterfokozattal rendelkezik.

A megmérettetésre a debreceni Biu Jee egyhetes szemináriumán került sor, ahol az első napokon a megjelent tanítványok ismerkedtek a küzdősport Biu Jee formagyakorlatának alkalmazásaival. A hét végén következtek a mestervizsgák, amikor több tanítványnak – akik többségében maguk is oktatók – sikerült magasabb fokozatba lépni, közöttük Fekete Lászlónak.

Komoly tréningek előzték meg tehát a végső megmérettetést, s a küzdőknek a hőség ellenére helyt kellett állniuk. Fekete László elmondta azt is, hogy ezzel a szintlépéssel az uniformisa is átalakul, s a nadrágon a jövőben vastag piros sáv díszeleg majd, ami gyakorlatvezetői rangot kölcsönöz a viselőjének.

KM-MJ

Címkék: ,hirdetés