Magasra tették a mércét

Lucsánszky Tamás mindig előre tekint
Lucsánszky Tamás mindig előre tekint - © Fotó: KM-fotó
Nyíregyháza – Lucsánszky Tamás szerint fantasztikus közösséget alkotnak a listavezető Szpari játékosai.


Aligha kell magyarázni a bizonyítványt, a számok magukért beszélnek! A Nyíregyháza Spartacus az ősszel lejátszott bajnokik (ebben benne van a 16., tavaszról előrehozott forduló is) után az egycsoportos másodosztály első helyén telel. Előnye három pont a második, tehát még feljutó helyen lévő Dunaújvárossal, tíz pedig a harmadik Siófokkal szemben. A pályaválasztóként a második legeredményesebb, vendégként a legjobb volt a Szpari.

A piros-kékeknek volt egy parádés sorozata, amikor zsinórban nyolc bajnokit nyertek, aztán végül becsúszott két vereség és két iksz, ám a harmincnyolc pont az megsüvegelendő teljesítmény. Lucsánszky Tamás vezetőedző nyáron alaposan felfrissítette a keretet, hiszen az előző szezonbeli csapatból csak páran játszottak bajnokin.

Előre kell lépni

Ezek tükrében még inkább aligha lehet csalódott, vagy igazán elégedetlen ezzel a produkcióval. Ilyen szép sikerre számított?
– Megmondom őszintén nem, amikor a keretet alakítottam ki, arra törekedtem, hogy minél jobb közösséget tudjunk majd összekovácsolni – kezdte az őszértékelő beszélgetést Lucsánszky Tamás. – Ennek tükrében csak elégedett lehetek, mert a fiúk fantasztikus közösséget alkotnak, ennek köszönhető a jó kezdés. Ők saját maguknak fogalmazták meg az igényeiket, aminek meg is feleltek. Azt gondolom, hogy minden dicséretet megérdemelnek, mert nagyon jó őszt produkáltak. Ám azt is tudomásul kell venniük, hogy rendkívül magasra tették a mércét saját maguknak. Előre kell lépnünk, ezekből a sikerekből is tanulnunk kell, hogy tovább tudjuk fejleszteni a tudásunkat.

További részleteket a Kelet-Magyarország december tizedikei számában olvashat.
hirdetés