Magbörzét rendeznek a Sóstói Múzeumfaluban

A fiatalabb korosztályt is várják a szervezők
A fiatalabb korosztályt is várják a szervezők - © Fotó: KM-Archív
Nyíregyháza – Közeledik a tavasz, kezdődnek a mezőgazdasági munkák. A kiskertek tulajdonosai talán már meg is keresték tavalyról a megmaradt vetőmagjaikat. Ha azonban elégedetlenek készleteikkel, március 4-én, szombaton a Sóstói Múzeumfaluban beszerezhetik a hiányzókat vagy elcserélhetik a fölösleget. A második alkalommal megrendezett Magbörze célja, hogy sokféle tájjellegű, ma már unikálisnak tekinthető zöldség- és virágmag cseréljen gazdát, ezáltal a program segítse a biológiai változatosság fenntartását.


A szervezők reményei szerint nemcsak magcsere, hanem tapasztalatcsere is zajlik majd a programnak helyet adó Pálinkaházban, amelyre a hivatásos kertészek mellett a növénytermesztés iránt érdeklődő szülőket, nagyszülőket és gyermekeket is szeretettel várják.

A kisebbek fűfejet, termésképet és csíráztató ládácskát is készíthetnek a skanzen múzeumpedagógusainak segítségével.

KM

Adatok, információ

2017. március 4. (szombat):

Előadások:

10.30-tól 12 óráig: Pálinkaház – Pálinkatörténeti kiállítóterem, köszöntőt mond és moderál dr. Szabó Sarolta (Sóstói Múzeumfalu, igazgató); Baktay Borbála (Növényi Diverzitás Központ, igazgató) „Növények a génbankból” című előadás; Zalatnay László (Kosár Közösség önkéntese, közösségfejlesztő, agrármérnök), „Magvas gondolatok a közösségről, az élelmiszerekről, az életünkről és a jövő forgatókönyvekről” című előadás.

Programok:

10 órától 14 óráig: Magbörze (Pálinkaház – nagyterem), tájfajták, különlegességek, haszon és kiskerti növények vására.

10 órától 14 óráig: Csemetekert (Pálinkaház), fűfejet, terményképet és csíráztató dobozt készíthetnek a gyerekek, mellyel saját kiskertjük lehet.

Aki szeret kertészkedni, saját maga termeszteni, munkájának gyümölcsét élvezni, annak ezt a rendezvényt ajánlják.

Érdeklődni: 06-30/676-8514 vagy szzsuzsa.muzeumfalu@gmail.com
hirdetés