Magosi karnyújtásnyira az újabb aranytól

Magosi Norbert (elöl), Benkő Roland (balra) és Kovács Roland
Magosi Norbert (elöl), Benkő Roland (balra) és Kovács Roland - © Fotó: KM
Debrecen, Nagyhalász – A nagyhalászi oválon minden készen áll az egyéni bajnokság zárófordulójára.

Véget ér a salakmotorosok hazai szezonja a hét végén: a záróversenyt az egyéni bajnokság harmadik fordulója jelenti, amelynek a Nagyhalászi Speedway Ring ad otthont vasárnap 13 órától.

A „háromfelvonásos darabban” Magosi Norbert leginkább az esélyes, hiszen a két forduló összesítése alapján hat pont az előnye a második helyen álló Benkő Roland előtt. A gyulai színekben versenyző Magosi már háromszor állt a dobogó legmagasabb fokán az egyéni pontvadászat végén, most negyedik bajnoki címére hajt. Az elmúlt években rendre Magosi és Tabaka József között dőlt el az elsőség sorsa, ám a debreceni motoros idén szögre akasztotta vaspapucsát.

Izgalmakban aligha lesz hiány, hiszen a magyarok (Bárány Márk, Benkő Roland, Fazekas Denisz, Kovács Roland, Magosi Norbert) mellett a második fordulóban indult külföldiek ismét starthoz állnak (Stanislaw Burza, Josef Franc, Jakub Jamróg, Vitalij Liszak, Milen Manev, Sztaniszlav Melnicsuk), kiegészülve az ukrán Andrij Kobrinnal, aki a cseh Petr Chlupácot váltja.

A Debrecen Speedway SE-t Bárány Márk képviseli, akinek van javítanivalója, hiszen az előző fordulóban pont nélkül zárt a Nyírségben.

HBN


A bajnokság állása

1. Magosi Norbert (Gyula) 25 pont,

2. Benkő Roland (Gyula) 19,

3. Sztaniszlav Melnicsuk (ukrán) 17,

4. Stanislaw Burza (lengyel) 16,

5. Tabaka József (Debrecen) és Jakub Jamróg (lengyel) 14-14
hirdetés