Helyi közélet

2014.05.11. 16:52

Első helyezés a körzeti katasztrófavédelmi versenyen

Vásárosnamény, Fehérgyarmat - 2014. április 14-én hétfőn került megrendezésre Vásárosnaményban a Körzeti Katasztrófavédelmi Verseny.

Vásárosnamény, Fehérgyarmat - 2014. április 14-én hétfőn került megrendezésre Vásárosnaményban a Körzeti Katasztrófavédelmi Verseny.

A Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium 10. b osztályából 4 tanuló - Balogh Dávid, Farkas Gyula, Molnár Mátyás János és Szaniszló Szabolcs – vett részt a megmérettetésen osztályfőnökük Káplárné Péter Melinda irányításával.

A katasztrófavédelem többféle területén kellett bizonyítaniuk: sérült, eszméletlen embert láttak el, veszélyes anyagokat szállító kamionok bárcáit olvasták le, közlekedésbiztonsági tesztlapot oldottak meg, tűzesetről tájékoztatták a tűzoltóságot.

Ezeken kívül a csapatoknak teljesíteni kellett néhány ügyességi feladatot is. Volt itt mocsárjárás, nyúlgátépítés, biciklis ügyességi verseny és tűzoltási gyakorlat is.

A versenyzők alapos felkészülésének meglett az eredménye: a Körzeti Katasztrófavédelmi Versenyt toronymagasan megnyerték!

Másnap pedig már utaztak is a megyei versenyre, Nyíregyházára. Itt sokkal több kihívással kellett szembenézniük. 14 helyszínen jelöltek ki szellemi, gyakorlati és ügyességi feladatokat. A csapat keményen helyt állt, hiszen a fafelismeréstől, a sérült hordágyon való cipeléséig, mindent teljesítettek.

A nap végére elmondhatták magukról, hogy a Megyei Katasztrófavédelmi Verseny IV. helyezettei lettek. Ezen kívül Farkas Gyula tanuló a Megyei Rendőr-főkapitányság különdíját, a csapat pedig a Nyírerdő ZRT. különdíját kapta meg.

Gratulálunk a csapatnak és osztályfőnöküknek az elért eredményhez!

- Márton József, iskolatitkár -

Fehérgyarmat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában