“Magunkért és mások egészsége érdekében is irtsuk a gyűlölt gazt!”

“Magunkért és mások egészsége érdekében is irtsuk a gyűlölt gazt!”
© Fotók: KM
Nyíregyháza – Megkérdeztük: Ön allergiás valamire? – Annyiféle allergiáról hallani manapság: szénanátha, asztma, étel- és gyógyszerallergia… Szerencsére ezek mindegyike elkerült engem és a családomat is – lélegzett fel Bán Lea.

Hamza Bernadett már nem ilyen szerencsés – derült ki a beszélgetésünk alatt. – A por­atkákra és a madártollra vagyok allergiás, folyton köhögök. A por sajnos mindenhol jelen van, elkerülhetetlen az irritáció, bármilyen alaposan is takarítson az ember. Gyógyszert szedek, hogy enyhítsem a bosszantó tüneteket – mesélte.

Kozák Bettina egészséges, de sajnálja az allergiában szenvedőket. – Látom, mit élnek át egyesek, nem lehet könnyű nekik, még orvosi segítséggel sem – vélekedett.

Kanyuk István a parlagfűirtás fontosságára hívta fel a figyelmet. – Milliók szenvednek különféle allergiától hazánkban. Magunkért és mások egészsége érdekében is irtsuk a gyűlölt gazt! – tanácsolta.

Szegedi János – mint fogalmazott – a figyelmetlenségre „allergiás”. – Amikor tömegeket vonzó rendezvényeknek ad otthont Nyíregyháza főtere, gondoskodhatnának néhány mobil toalettről is a szervezők… – jegyezte meg az egyébként makkegészséges polgárőr.

Fegyveres Jánost soha nem fegyverezte le az allergia, és mindent megtesz, hogy ez így is maradjon.

KM-PI
hirdetés