Sport

2013.07.19. 10:14

Kemény, ausztriai edzések

Ausztria - A Szapri játékosai remek körülményke között edzőtáboroznak.

Ausztria - A Szapri játékosai remek körülményke között edzőtáboroznak.

Kemény napokon vannak túl az ausztriai Loipersdorfban edzőtáborozó Nyíregyháza Spartacus játékosai. Remek feltételek között készülhet a Lucsánszky Tamás irányította NB II-es focicsapat tagjai, naponta két-három edzésen is részt vesznek. Csütörtökön lejátszotta első ausztriai edzőmeccsét a csapat, mégpedig a bosnyák első ligás FK Slavija Szarajevó ellen. A gól nélküli találkozóról így vélekedett Lucsánszky Tamás vezetőedző:

- Az első csapat hatvan , a második harminc percet játszott a Sarajevo ellen. Az edzőtáborozás miatt két fáradt együttes találkozott, ami meglátszott a játék színvonalán. A támadójáték még nem volt kielégítő, kevés helyzetet dolgoztunk ki, igaz az ellenfél is hasonlót produkált. A frissesség hiányzott, ám ez természetes, hiszen a felkészülés ezen szakaszában az erőgyűjtésé a főszerep - így Lucsánszky Tamás.

A Szpari játékosai közül ketten sérültek, Patály János húzódása a komolyabb, felépülés még legalább egy hét lesz. Csordás Szabolcs állapota javul, ő hamarosan teljes értékű munkát végezhet.

A programban változás van, mert vasárnap egy harmadik ligás osztrák csapat ellen lépnek pályára Bajzát Péterék, a szerb első ligában nyolcadik helyen végzett Hajduk Kula ellen pedig kedden mérkőznek. Információink szerint a hazafelé úton Telkibe tervezett, izraeli csapat elleni edzőmeccse elmarad. Eldőlt Hrabina Alex sorsa, a fiatal kapus egy évig kölcsönben Budaörsön játszik, már ott is edz, és remélhetőleg minél több meccsen védhet majd az NB III-as alakulatban.

KM-ML

Nyíregyháza Spartacus-Slavija Sarajevo (bosnyák) 0-0

Loipersdorf, 20 néző. Spartacus, 1. félidő: Balogh - Polényi, Szokol, Rubus, Törtei, Paku, Farkas Á., Sándor, Pákolicz, Kákonyi, Bajzát. 2. félidő: Ovsziyenko - Szokol, Dajka, Gengeliczki, Benkő, Minczér, Huszák, Reznek, Katona, Szathmári, Szilágyi P.

Mindkét csapat előtt akadtak helyzetek, ám gól nem született. A Szpari a hírek szerint vasárnap a Kula ellen lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!