Magyar-ausztrál – Győzelemmel zárná vb-felkészülését az ausztrál csapat

Budapest – Győzelemmel zárná felkészülését az oroszországi labdarúgó-világbajnokság előtt az ausztrál válogatott, amely a magyarok ellen lép pályára szombaton Budapesten.

Az együttest január óta irányító Bert van Marwijk személyes okok miatt nem volt jelen a mérkőzést megelőző pénteki sajtótájékoztatón, így a másodedző Mark van Bommel nyilatkozott.

“Jól sikerült a törökországi edzőtábor, a fizikai és technikai előkészületek is megtörténtek. Van önbizalmunk, és győzelemmel szeretnénk elutazni Oroszországba” – emelte ki Van Bommel, aki tagja volt a 2010-ben vb-ezüstérmes holland válogatottnak, amelyet Van Marwijk irányított.

Kifejtette, van még javítanivaló az együttes játékában, ezért vonultak hosszabb edzőtáborba. Mint mondta, céljuk az, hogy jobban játsszanak szombaton, mint a korábbi felkészülési összecsapásokon a norvég, a kolumbiai vagy épp a cseh együttes ellen.

“Ugyanakkor ez sem garantálná, hogy a franciákat is legyőzzük az első világbajnoki meccsen” – utalt az első csoportellenfélre, amelyet követően az ausztrálok Dániával és Peruval találkoznak a jövő csütörtökön kezdődő vb-n.

“Általánosságban szeretnénk javulni, de persze néhány részterületen, így a labda nélküli játékban is akad fejlődési lehetőség” – mutatott rá Van Bommel. “Egy jó eredmény önbizalmat adna az oroszországi tornára, de ha kikapunk három-nullára, amit azért nem hiszek, az csak annyit jelentene, hogy tovább kell dolgoznunk” – tette hozzá.

Kitért rá, hogy a keretben mindenki egészséges, és csúcsformában várja a vb-t.

Megemlítette, hogy a magyarok elleni találkozót – amely szombaton 17.30 órakor kezdődik a Groupama Arénában – azt megelőzően kötötte le az ausztrál szövetség, hogy a jelenlegi edzői stáb a nemzeti csapat mellé került volna. Ám mint elmondta, a vb-n számos különböző szisztémát játszanak az együttesek, így biztosan fognak a felkészülési ellenfelekéhez hasonlóval is találkozni.

– MTI –
hirdetés