Magyar az atlantai sólyom

Szőke Gábor Miklós szobra az Atlanta Falcons stadionja előtt
Szőke Gábor Miklós szobra az Atlanta Falcons stadionja előtt - © Fotó: Joe Reisigl / Atlanta Magazine
Ilyen Világ Győztese, Reggel-Este Valaki, Exek Királya, Szőke Gábor Miklós… A fenti névsorból a „legismertebb”-szavazás győztese aligha az utolsó név tulajdonosa lenne. Sajnos. Ilyen világot élünk, a média által felkapott és utána gyakorta eldobott celebek egyike nyerne. Pedig ők csak egyek a sokak közül. Az utolsó nevet viselő pedig valóban valaki. Mán László jegyzete.


A monumentális köztéri állatszobrairól ismert szobrászművészt, Szőke Gábor Miklóst a világ egyik legnevesebb Red Dot-díjas művészeti egyeteme, a Savannah Col­lege of Art and Design kereste fel az USA egyik legnagyobb NFL-csapatának, az Atlanta Falcons megbízásából. A Sólymok új stadionját az idén avatják, a 2 millió négyzetméteres Mercedes-Benz Stadion főbejárata előtt kap majd helyet az amerikai focicsapat kabalaállata, a labdára lecsapó sólyom. Szárny­fesztávja 20 méteres, ami világcsúcs. Egyébként ennek kisuncsija, a zöld-fehér sas áll a Groupama Aréna előtt.

A szakmájában jegyzett magyar művészre joggal lehetünk büszkék, hiszen jó hírünket viszi a világba. Mégpedig maradandó alkotással.

Mán László

 

Címkék: ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés