Magyar bajnokok is jártak a mándoki családi napon

Magyar bajnokok is jártak a mándoki családi napon
© Pekó László polgármester adta át a fődíjat | Fotó: tudósítónktól
Mándok – A mándoki önkormányzat az idén is csatlakozott az Európai Mobilitás Hét és Autómentes Naphoz. A település valamennyi intézménye aktívan részt vett a szervezésben, és közös feladatokat hajtottak végre az előző hét minden napján.

Aszfaltrajzversenyt, rajzpályázatot, kerékpártúrát szerveztek, gyalog és kerékpárral várták a köznevelési és közoktatási intézmények a gyerekeket és a dolgozókat.

Vasárnap az Autómentes Családi Napon az egészségé volt a főszerep. Várták a szervezők „a mi utcánk, a mi jövőnk” jelmondatra az egész lakosságot. Sétával, élőkép formázásával, gyermek- és gyerek járműves versenyekkel, helyismereti családi kerékpáros túrával várták az érdeklődőket.

A helyi Ju-Jitsu csoport látványos harcművészeti bemutatóval mutatta be az egészséges test és szellem fontosságát, majd kerékpárral akrobatikus bemutatót tartott freestyle stílusban a meghívott magyar bajnok BMX-csapat.

A nap zárásaként értékes nyereményeket sorsoltak, melyet Pekó László, Mándok polgármestere adott át az egész héten pontokat gyűjtő gyermekeknek. Ajándék nélkül egy gyermek sem maradt.

– A Gyermekkert Óvoda és Bölcsőde pályázat útján egy fedett műfüves pályát nyert, melyet ősszel telepítenek. A Mándok Városi Sport Egyesület 10 millió forintot nyert az impozáns öltöző tetőterének klubhelyiséggé való kialakítására – közölte Pekó László.

KM

Címkék: ,hirdetés