Magyar díjugrató ezüstérem a Nemzetek Díján

Akt.:
Ausztria nyerte a Nemzetek Díját a díjugrató versenyen a Nemzeti Lovardában
Ausztria nyerte a Nemzetek Díját a díjugrató versenyen a Nemzeti Lovardában - © MTI Fotó: Máthé Zoltán
Budapest – A magyar csapat a második helyen végzett az eddigi legrangosabb hazai díjugrató viadal vasárnapi záró- egyúttal főszámában, a 200 ezer euró összdíjazású Nemzetek Díján.

A viadal oldala szerint a csapatversenyben minden nemzet négy-négy lovast indított a 160 centiméteres akadályokkal tűzdelt pályán, melyen kétszer kellett végigmenni. A versenyzőknek a kettes- és a hármasugrással együtt 15 erőkifejtést kellett lehetőség szerint hibátlanul megoldaniuk, és mindkét körben a három-három legjobb eredmény számított a csapat eredményébe.

dij
A győztes osztrák válogatott tagjai a Nemzetek Díja eredményhirdetésén, előtérben Nagy István agrárminiszter (b2) és Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke (b) az eddigi legrangosabb magyarországi díjugrató versenyen a budapesti Nemzeti Lovardában 2018. augusztus 12-én. A második helyen a magyar csapat végzett, bronzérmes a norvég válogatott | MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az osztrák lovasok kiemelkedtek ezen a napon, ugyanis verőhiba nélkül zártak. A Horváth Balázs, ifj. Szabó Gábor, Krucsó Szabolcs, ifj. Kövy András összeállítású magyar válogatott három akadályt vert (12 hibapont), csakúgy mint a norvég csapat, ám a rivális időtúllépés miatt is kapott egy hibapontot, így a magyarok mögé szorult.

A második hely – a magyar szövetség tájékoztatása szerint – egyúttal azt is jelenti, hogy a csapat kijutott a Nemzetek Díja sorozat döntőjére, amire korábban nem volt példa. A finálét Barcelonában rendezik október 5. és 7. között.

A győztes csapat 64 312,5 eurót kapott, míg a hazai négyes 40 312,5 eurót.

A felújított Nemzeti Lovardában rendezett, 425 ezer euró (136 millió forint) összdíjazású négynapos, ötcsillagos viadalon a nyolccsapatos Nemzetek Díja volt a legfőbb esemény.
– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés