Magyar győzelem Horvátország ellen

A végjátékban mutatott remek teljesítményének köszönhetően, 30-28 arányban győzött a magyar férfi kézilabda-válogatott Horvátország ellen. A magyarok ezzel nagy lépést tettek az Európa-bajnoki részvétel kivívása felé.

30-28-ra nyert a magyar férfi kézilabda válogatott Horvátország ellen vasárnap délután Veszprémben Eb-selejtezőn. A mérkőzés nagyobb részében inkább a vendégek vezettek, de a magyar csapat végig tartotta a lépést és a hajrában bebiztosította győzelmét.

Nagy Lászlóék a mérkőzés jelentős részét egyik legjobbjuk nélkül játszották végig, ugyanis a magyar csapat irányítója a szerb származású Eklemovics már az első félidőben megsérült. A kapus Puljezevics látványos védéseivel azonban a horvátok nem tudtak ellépni ellenfelüktől, és a második félidő hajrájában Császár Gábor góljával a vezetést is megszerezték a magyarok. A hajrában a hazai csapatnak jött ki jobban a lépés, így összességében megérdemelt sikert aratott a magyar válogatott, az előzetesen esélyesebbnek tartott horvát csapat ellen.

A magyarok ezzel a győzelmükkel vezetik csoportjukat, s jelentősen megnőtt az esélyük, hogy továbblépjenek az Európa-bajnokságra. A négyes csoportból az első két helyezett jut ki az ausztriai kontinenstornára.

Férfi kézilabda, Európa-bajnoki selejtező, 2. forduló:
Magyarország – Horvátország: 30-28 (15-16)

Állás:

1.Magyarország 2 mérkőzés, 2 győzelem
2.Horvátország 2/1
3.Görögország 1/0
4.Finnország 1/0

Kapcsolódó cikkek:

  • Nekitámadtak a csapatbusznak a római drukkerek
  • Rendbontások miatt leállították a DAC-Slovan meccset   • hirdetés