Magyar Kupa: Csak a Bakta!

Akt.:
Baktalórántháza VSE vs. Gyulai Termál FC
Baktalórántháza VSE vs. Gyulai Termál FC - © Fotó: Pusztai Sándor
Baktalórántháza – Az NB II-es Cigánd után újabb magasabb osztályú ellenfelet búcsúztatott az Illés-csapat.


Illés László megérezte. A Baktalórántháza játékos-edző a kupameccset beharangozva arról értekezett: az esélyek megoszlanak, de nagy lehetőség kapujában áll a megyei első osztályú futballcsapat. Nos, a hazaiak egyáltalán nem illetődtek meg attól, hogy az NB III-as Gyulát fogadták. Olyannyira nem, hogy Lakatos István bal oldali szögletrúgás után érintés nélkül tekerte a kapuba labdát, vagyis még negyedóra sem telt, már vezetett a szabolcsi legénység. Az első félidőben több gólt is szerezhetett volna a Bakta, miközben a játékvezető kezéből kicsúszott a meccs… Amikor tényleg érett a meglepetés, a rendes játékidő letelte előtt 11-esből egyenlített a Gyula. Sőt, a hosszabbításban szorult a hurok, amikor emberhátrányba került az Illés-gárda, amelynek így is sikerült tizenegyespárbajra kényszeríteni ellenfelét. Ebben a „műfajban” pedig – akárcsak az NB II-es Cigánddal szemben az előző kupakörben – ismét a Baktalórántháza bizonyult jobbnak, így egyedüli megyei csapatként harcolta ki a továbbjutást.

KM-KT

Labdarúgás: Magyar Kupa

Országos főtábla, 2. forduló

Baktalórántháza–Gyula 1–1 (1–0, 1–1, 1–1), tizenegyesekkel: 4–3

Baktalórántháza, 200 néző, v.: Kátai G.

Baktalórántháza: Marics I. – Kozma J. (Murguly Cs., 45., Szabó R., 91.), Lakatos I., Kántor F., Pálfi I. (Molnár L., 114.), Sitku Á., Balogh P., Rakóczi Zs., Miskolczi L., Ráti G., Marics G. Játékos-edző: Illés László.

Gyula: Krnács K. – Kerekes I. (Ferenczi M., a szünetben), Szabó Cs., Bogdán E., Zámbori D., Sipos K., Nagy G. (Erdős M., 71.), Katona Gy., Okos I. (Budai D., 39.), Balogh M., Styecz M. Megbízott edző: Szabó Attila.

Illés László: – Nagyon nehéz mérkőzésen jutottunk tovább. Igazi kupahangulat uralkodott és úgy gondolom, már a rendes játékidőben megérdemeltük volna a győzelmet. Sok minden volt ellenünk, de így óriási bravúrt hajtottunk végre.
Szabó Attila: – A hetek óta tartó gólínség továbbra is kísért bennünket, a rendes játékidőben háromszor vittük a labdát a kapusra és eldönthettük volna a mérkőzést. A tizenegyespárbaj már a szerencsén múlt.

Gól: Lakatos I. (14.), illetve Erdős M. (11-esből, 89.). Kiállítva: Illés L. (92. perc, a kispadról), Ráti G. (97. perc), illetve Balogh M. (120.).Sporthírek


hirdetés