Magyar Kupa – Dávidnak nem volt esélye Góliáttal szemben

Akt.:
Magyar Kupa – Dávidnak nem volt esélye Góliáttal szemben
© Fotó: KM-archív
Sényő – A sényőiek számára ritka lehetőség adódott: országos nyilvánosság előtt játszhattak az MTK-val.


Az M4 sporttelevízió szerda délelőtti programváltozása következtében képernyőre került a Sényő-Carnifex futballcsapatának Magyar Kupa-meccse. A megye egyes egyesület ugyebár a nyolccaddöntő első mérkőzését vívta az MTK otthonában és amellett, hogy még soha nem jutott ilyen messze a küzdelemsorozatban, aki akarta, élőben is megtekinthette a szabolcsi település számára sporttörténelmi jelentőséggel bíró fellépést. Mondhatni, már megérte ideáig menetelni, ilyen alkalom, ekkora nyilvánosság előtt szerepelni – nos, hasonló lehetőség ritkán adódik egy kis egyesület életében.

A vendégek három új szerzeménnyel – Burics András, Kapacina Kevin, Lukács Bence – soraikban léptek pályára, plusz legalább kétszáz sényői szurkoló támogatását élvezhették. Ők becsületesen kieresztették a hangjukat, mindez nem segített, az NB II-ben „féltávnál” éllovas házigazda alig több, mint tíz perc után kigurigázta a látogatók védelmét, megszerezve a vezetést. Néhány pillanattal később Gagyi Sándor kapus bravúrja akadályozta meg, hogy tovább hízzon a különbség, és a „portás” később is meleg pillanatokban mentett. Ettől függetlenül

Sándor Tamás legénysége szép futballra törekedett, nem vagdosta el a labdát, Lakatos László lövésekkel is próbálkozott, a két osztálynyi különbség azonban fokozatosan érvényre jutott. Igaz, az MTK második, majd harmadik gólját is lesgyanús szituáció előzte meg…
A második félidőben sem változott a játék képe, támadott a „féllábbal” már NB I-es Feczkó-legénység, miközben hősiesen küzdött, sőt, helyzeteket alakított ki a Sényő. Egyébként az történt amire számítani lehetett, Dávidnak ezúttal nem volt esélye Góliáttal szemben, a 12-szeres kupagyőztes budapesti együttes tekintélyes előnnyel várhatja a február 28-án esedékes visszavágót.

KT

Magyar Kupa: nyolcaddöntő
1. mérkőzés

MTK Budapest–Sényő-Carnifex 4–0 (3–0)

Hidegkúti Nándor-stadion, 881 néző, v.: Nagy R. (Ducsai, Márkus T.)

MTK: Bese – Deutsch B., Baki Á, Farkas II. B. (Jakab D., 76.), Vass P., Gengeliczki, Kanta J. (Korozmán, 68.), Hrepka Á. (Schafer, a szünetben), Katona M., Lencse L., Borbély B. Edző: Feczkó Tamás.

Sényő: Gagyi S. – Bodó G., Klepács, Lukács B., Lakatos L., Phrakonkham (Fiumei, 89.), Haburcsák K. (Marics G., a szünetben), Fodor A., Burics A., Kapacina K. (Barcsay M., a szünetben), Fabu M. Edző: Sándor Tamás.

Gól: Hrepka (11.), Kanta J. (11-esből, 34.), Baki (40.), Borbély L. (81.)

Percek, események

11. perc: Nagy védelmi hiba után Kanta József szerzett labdát, Lencse Lászlóval játszott össze, aki az üresen maradt Hrepka Ádámhoz tálalt, ő pedig közelről a kapuba gurított, 1–0

33-34. perc: Lencse lesgyanús szituációban lefordult Klepács Krisztiánról, aki lerántotta a hazai támadót a 16-oson belül. A megítélt 11-esből Kanta a jobb alsó sarokba lőtt, 2–0

40. perc: Vass Patrik jobb oldali szögletét követően az érkező Baki Ákos 10 méterről nagy erővel fejelt a bal sarokba, 3–0.

81. perc: Jakab Dávid jobb oldali szabadrúgás után Borbély László elvetődve, hat méterről a bal sarokba fejelt, 4–0

Mesterszemmel

Feczkó Tamás: – Minden elismerésem a sényői csapaté, hiszen az NB II-ben nagyon kevés csapat vállaja fel ellenünk a nyílt játékot. Ők megtették, ezért élvezetes mérkőzést kerekedett ebből a kilencven percből. Van hiányérzetem, hiszen játékosaim sokszor rossz döntéseket, amikor az ellenfél védelmi vonala mögé kerültünk.

Sándor Tamás: – Sajnos, a mérkőzés elején ajándékgólokat adtunk az ellenfélnek, utána pedig két pontrúgásból vették be a kapunkat. Sokkal többet vártam a csapattól védekezésben, akárcsak az előrejátékban. bár a második félidőben eljutottunk helyzetecskékig, de amit a megye egyben simán berúgunk, most rossz döntések következtében kihagytuk.
További eredmények: Győri ETO–Balmazújváros 2–3, Siófok–Budapest Honvéd
hirdetés