Magyar Kupa: Ennél jobbat is előadott már a Kövesd

Akt.:
Csak helyzetekig jutott a Mezőkövesd Zsóry FC (feketében)
Csak helyzetekig jutott a Mezőkövesd Zsóry FC (feketében) - © Fotó: BK
Mezőkövesd – Nem szerzett előnyt a labdarúgó Magyar Kupában a nyolc közé jutásért folyó párharcban a Mezőkövesd.

Öt napon belül másodszor is a Szombathelyi Haladással hozta össze a sors a fürdővárosiakat, akik szombaton NB I-es meccsen 3 pontot gyűjtöttek a vasiak ellen, az MK keretében pedig azzal a céllal vonultak a gyepre, hogy megnyugtató előnyt harcolnak ki a visszavágóra. A hazaiak összeállítása hemzsegett a „meglepetésektől”: többnyire azok kaptak szerepet, akiket eddig vagy pihentettek, vagy a napokban igazoltak. Köztük volt a DVTK-tól érkezett Eperjesi Gábor is, akinek leigazolását kedd esti érdeklődésünkkor még tagadták a klubnál.

Középen birkóztak

Kezdéskor úgy kétszázan lehettek a nézőtéren, és azt láthatták, hogy a feketébe öltözött borsodiak nyomban támadólag lépnek fel. A 10. percben Moutari bemutatta élete első mezőkövesdi lövését, ballal, fordulásból célzott, labdája azonban sokkal kerülte el a bal alsó sarkot. Aztán Koszta az édesapjára emlékeztető szabadrúgást adott elő, Gyurján azonban nyújtózkodott és megkaparintotta a labdát. A fokozatosan lehűlő időben csipkedték magukat a játékosok, akiket a bizonyítási vágy fűtött. Itthoni oldalon csupán Szalai A. kapott alkalmat szombati szereplésének megismétlésére, őt a védelem bal oldalára állította mestere. A kapusoknak a hazaadásokon és a kirúgásokon kívül kevés dolguk akadt. A 30. percben Gyurján egyébként is teljesen vert helyzetbe került, Cseri átadását azonban Koszta abszolút helyzetből mellé tekerte. Néhány belemenés borzolta a kedélyeket, gólhelyzetet azonban elvétve sem láttunk, a birkózás jobbára a középpályán folyt. Németh Á. igyekezett rendet teremteni, ha jónak látta, csicsergése közben csak az előnyszabály alkalmazásáról feledkezett el. Az átadásokkal is meggyűlt a bajuk a labdarúgóknak, sokszor eltévesztették a színeket, aztán jött a szünet, amelynek talán mindenki örült.

Felejthető volt

Cserére nem volt ok a szünetben, így ugyanazok veselkedtek egymásnak, akik a 45. percben abbahagyták a meccset. A 47. minutában Tóth B. a szépen cseperedő fű alatt jobbal, 31 méterről szabadrúgást bombázott kapura, és labdájával szépen megdolgoztatta Gyurjánt. Eseményt jelentett, amikor megérkezett a hivatalos nézőszám (872), a műsorközlő meg is köszönte, hogy ilyen sokan kilátogattak a stadionba. A ,,matyókat” Cseri és Tóth B. úgy forgatta, hogy a széleken helyezkedők is kibontakoztathassák képességeiket, a védők mögé azonban csak Moutari került, ő is csak néha. Az 59. percben Dragóner a cipője hegyével tüzelt, aztán szöglet után Hudák majdnem a kapuba fejelte a játékszert. Gaál B.-t ápolták hosszan, kicsit megszédült, alig várta, hogy lecseréljék. A Cserit váltó Molnár G.-t rögtön „legabikázták” abban a reményben, hogy csak villan egyet. A 72. percben Dragóner ütközött a 16-oson belül, mire néhányan büntetőt vizionáltak, ez azonban Németh Á.-t nem hatotta meg. Gyorsan eljött a hajrá, több cserével és egy-két epés megjegyzéssel a lelátón. A 85. percben cseles szabadrúgás végén Rui Pedro lapos lövését Dombó lábbal és a bal kapufa közreműködésével mentette. Mivel gólt, vagy gólokat senkinek nem sikerült szereznie a felejthető kupameccsen, így a visszavágóra maradt a döntés.

Kolodzey Tamás


Jegyzőkönyv: Mezőkövesd Zsóry FC – Szombathelyi Haladás 0–0

Mezőkövesd, 872 néző. V.: Németh Á. (Szert, Vígh-Tarsonyi).

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Eperjesi, Hudák, Katanec, Szalai A. – Tóth B., Tóth M. – Cseri, Koszta, Moutari – Dragóner. Vezetőedző: Kuttor Barnabás.

Szombathelyi Haladás: Gyurján – Schimmer, Jagodics, Tamás L., Kolcák – Daushvili – Mészáros, Golodiuk, Németh M., Ivanov – Gaál B. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Gaál B. helyett Rabusic a 65., Cseri helyett Molnár G. a 67., Tóth B. helyett Meskhi a 75., Mészáros helyett Bamgbo­ye a 79., Dragóner helyett Drazic a 81., Németh M. helyett Rui Pedro a 83. percben.

Sárga lap: Golodiuk a 35., Mészáros az 53., Molnár G. a 73., Daushvili a 74. percben.

Jók: Hudák, Dombó, Szalai A., ill. Gyurján, Tamás L., Jagodics.

Kuttor Attila: – Az oda-visszavágós kupaforduló első meccsén általában kevés helyzet adódik és nagy küzdelem alakul ki, ezt láthattuk most is. A második mérkőzésen dől el a csata, majd meglátjuk, hogy mi lesz Szombathelyen.

Horváth Ferenc: – Az első félidőben egyik csapat sem kockáztatott semmit. A szünet utáni futball már élesebb volt. Jól játszottunk, úgy, ahogyan egy ilyen kupameccsen kell, bár nem sikerült gólt lőnünk, és ez a rosszabb fajtája a döntetlennek. Van esélyünk a visszavágón, amely izgalmas lesz.

A visszavágót február 26-án, kedden 20 órától játsszák Szombathelyen.


Vajda (balról) küzd a labdáért Szombathelyen
Mezőkövesd - Fontos idegenbeli sikert aratott szombaton este a mezőkövesdiek NB I-es labdarúgócsapata. A 21. forduló keretében vívott meccsnek jobbára csak a vendégek számára volt tétje. A hazaiak már korábban kilátástalan helyzetbe kerültek, így a borsodiak győzni mentek a vasi megyeszékhelyre, ...

Vajda (középen) a szünet után még a hazaiakat juttatta előnyhöz
Mezőkövesd - A bombagólok okozták a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának szombat esti vesztét. A labdarúgó NB I 20. fordulójának kövesdi összecsapása, mind a Mezőkövesd Zsóry FC, mind az MTK Budapest alakulata számára fontos volt. A borsodiak már öt fordulót tudtak le győzelem nélkül, ...
hirdetés