Magyar Kupa – Felemás teljesítmény, fordított végkimenetel

Akt.:
Reznek Donátéknak nem sikerült meglepniük a Szparit
Reznek Donátéknak nem sikerült meglepniük a Szparit - © Fotó: Sipeki Péter
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Nyírbátor magasabb, a Sényő alacsonyabb osztályú csapattal találkozott a Magyar Kupában.


Az NB III.-as bátoriak a kupa főtáblájának első körében hazai pályán fogadták a második vonalban szereplő Nyíregyháza Spartacust. Noha 3–0-ás vereséggel búcsúztak a sorozattól, a Spartacus elleni teljesítményükre nem lehet panasz.

– Nagyon jól játszottunk az első félidőben, egyenrangú partnerei voltunk a Szparinak, megvoltak a helyzeteink, akár vezetést is szerezhettünk volna – értékelte az összecsapást Szilágyi Krisztián, a Nyírbátor edzője. – Úgy érzem, hogy az első félidőben sikerült eltüntetnünk az osztálykülönbséget. Az első gólt követően már a Spartacus akarata érvényesült, onnantól átvették a mérkőzés irányítását. Utána is küzdöttünk, de a második találattal sajnos eldőlt a mérkőzés. Úgy gondolom, mindkettő elkerülhető lett volna, de azt már nem tudjuk meg, hogy mi történt volna akkor.

Büszke a csapatára

A Nyírbátor keretében többen is játszottak korábban a Szpariban, ahogy arra számítani lehetett, feldobta őket a helyzet.

– A fiúk egész héten izgatottan készültek, ahogy kiléptek a pályára, ez pozitívan ütközött ki. Büszke vagyok a csapatomra, mindent megtettek a meccsen. Dolgozunk tovább, megpróbálunk a bajnokságban minél jobb eredményt elérni – zárta szavait a tréner.

Nem értékeltek ilyen pozitívan a sényőiek. Az NB III.-as újonc a fejér megyei elsőosztályú Tordas vendégeként korán 2–0-s hátrányba került, innen fordított ugyan, mégis 3–3-ra végzett a rendes játékidőben, a gól nélküli hosszabbítás után tizenegyespárbajban harcolta ki a továbbjutást.

– Elég rosszul kezdtünk, kicsit úgy érzem, hogy a buszon maradtunk – tekintett vissza a találkozóra Márton András, a Sényő játékosa. – Később egyre jobban belelendültünk, de nem ment igazán a játék az egész csapatnak. Szerencsére ez nem a bajnokságban történt, mert akkor valószínűleg vereség lett volna belőle. El kell felejteni minél hamarabb ezt a meccset.

Ennél csak jobban játszottak

– Nemcsak kilencven, hanem százhúsz percig nem bírtunk a Tordassal –folytatta a sényői futballista. – Annyi a pozitívum, hogy továbbjutottunk, egyébként ennél csak jobban játszottunk eddig a szezonban. Mindezek ellenére végig azt éreztem, hogy nem lesz nagy baj, nem fogunk kikapni, de ahogy említettem, el kell felejtenünk ezt a meccset.

MK
hirdetés