Magyar Kupa – Játszottak már jobban is a kisvárdaiak, de a lényeg a továbbjutás volt

Akt.:
Matija Misic beállásával magabiztosabb és veszélyesebb lett a kisvárdai csapat Szolnokon
Matija Misic beállásával magabiztosabb és veszélyesebb lett a kisvárdai csapat Szolnokon - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Szparinál a szünetben rendezték a sorokat, aminek meg is lett az eredménye.


Hozták a kötelezőt. Így summázhatnánk a Kisvárda Master Good élvonalbeli és a Nyíregyháza Spartacus NB II.-es csapatának hétvégi kupafellépését. Dajka László, a kisvárdai együttes vezetőedzője a meccs előtt kihangsúlyozta, hogy mindazoknak lehetőséget ad Szolnokon, akik eddig kevesebbet játszhattak.

Szombaton a Lokinál

Nos, amennyiben Pavlo Lukjancsuk játékengedélyével nem lettek volna gondok, a mester mind a tizenegy helyen változtatott volna a legutóbb bajnokin kezdőn. Így viszont Rados Protics is játszott, ezúttal balhátvédként.

– Egy kicsit többet vártam csapatszinten és néhány játékostól egyaránt – kezdte a kupameccs summázását Dajka László. – Azt mindjárt hozzátéve, hogy a futballisták többsége hetek óta nincs játékban. Azt kell hogy mondja, természetesen úgy látom, hogy mi is, én is igényesebbé váltunk. Úgy vélem, a Szolnok ellen – legyen bármilyen osztályban – mi az elkövetkezendő időben mindig szoros meccset fogunk játszani, legyünk bármilyen osztályban. Most is ez történt, összességben becsületesen dolgozott a csapat. Játszottunk már jobban is, de örülök a továbbjutásnak. És persze készülünk a szombati bajnokira.

Az sem lesz semmi, hiszen a Loki vendége lesz az újonc szabolcsi alakulat.

A Szpari Nyírbátorban lépett pályára, az első félidőben jól tartotta magát a hazai csapat, a második félidőben viszont a nyíregyháziak eldöntötték a mérkőzést.

– Jól kezdtünk, beszorítottuk a Nyírbátort, az első lehetőségeink után azonban éledezett a Nyírbátor, nálunk pedig a bajnoki szereplés okozta önbizalomhiány kezdett mutatkozni – kezdte a látottak értékelését Bozsik József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Az önbizalmuk is megnőtt

– A félidőben rendeztük a sorokat, elsősorban az egyéni teljesítményeket kellett helyre rakni. Érdekes módon, a félidei kritikusabb hangnem hozta meg a jobb játékot. Nyugalomra intettem a fiúkat, hiszen abban biztosak voltunk, hogy ahogy telik az idő, a képességbeli különbségek ki fognak jönni. Bakos Szabi szép gólja után a játékosok önbizalma is megjött a játékhoz, innentől kezdve az osztálykülönbség is rögtön kézzelfogható lett.

– Ez az egyik legnehezebb mérkőzésünk volt a szezonban. Alacsonyabb osztályú csapat ellen mindig nehéz továbbjutni, ehhez jöttek még a lelki tényezők és az eső. Hogy ezek ellenére is ilyen stabilan le tudtuk hozni a meccset, azt mutatja, hogy mentálisan erős a csapat. Az identitásunkat kell megtalálni, hogy mi az, ami szórakoztató, eredményes és megfelelően be tudjuk építeni a fiataljainkat – így Bozsik József.

A Spartacus szerdán ismét pályára lép, a Csákvár lesz az ellenfél a villanyfényes (19 óra) meccsen.

Labdarúgás: A Magyar Kupa legjobb 64 közé jutott csapatai

NB I. (12): Bp. Honvéd, Debrecen, Diósgyőr, Ferencváros, Haladás, Kisvárda Master Good, Mol Vidi FC, MTK, Mezőkövesd, Paks, Puskás Akadémia, Újpest

NB II. (17): Békéscsaba, Budafok, Budaörs, Cegléd, Csákvár, ­Gyirmót, Győr, Kaposvár, Kazincbarcika, Monor, Nyíregyháza ­Spartacus, Siófok, Soroksár, Tiszakécske, Vác, Vasas, Zalaeger-
szeg

NB III. (23): Ajka, Andráshida, Dabas, Dunaújváros, Érd, Füzesgyarmat, Gyöngyösi AK, III. Ker. TVE, Iváncsa, Jászberény, Makó, Ménfőcsanak, Pápa, Pénzügyőr, Sajóbábony, Sárvár, Sényő, Szekszárd, Szentlőrinc, SZEOL SC, Taksony, THSE Szabadkikötő, Tiszaújváros

Megyei I. osztály (12): Balassagyarmat, Balatonlelle, Dabas-Gyón FC, Kalocsa, Körmend, Lipót Pékség, Oroszlány, Szarvas, Tatabánya, Teskánd, Vecsés, Viadukt SE

ML, MK
hirdetés