Magyar-német kézicsata a Főnixben

Debrecen – A felnőtt jegy is mindössze 1000 forintba kerül, a diákok pedig – ha nem csoportosan látogatnak ki a Főnixbe – 500 forintért válthatnak belépőt a magyar-német kézicsatára.

Debrecen a magyar kézilabdasport legjelentősebb bázisa, két elsőosztályú felnőtt csapattal és kiváló utánpótlásnevelő műhellyel rendelkezik, a kézilabdát szeretők tábora hatalmas, a Főnix Csarnok gyönyörű, minden feltétel adott tehát ahhoz, hogy nagy nemzetközi eseményeknek adjon otthont. Eddig minden kézilabdás rendezvényük extrasikert aratott a cívisvárosban, amiért alig győzünk hálálkodni, és ennek jeléül rendezzük meg itt a magyar-német válogatott-mérkőzést – mondta Sinka László, a magyar kézilabda-szövetség főtitkára a szombati esemény hivatalos sajtótájékoztatóján.

A főtitkár a rendkívül olcsó jegyárakkal kapcsolatban így fogalmazott:

– Esélyt kínálunk minden hajdúsági sportbarátnak, hogy eljöhessen megnézni a magyar férfi kézilabda-válogatott mérkőzését a világbajnokság házigazdája és egyik nagy esélyese, Németország csapata ellen – mondta Sinka László, a magyar kézilabda-szövetség főtitkára a szombati esemény hivatalos sajtótájékoztatóján.

Szombaton este hat órától a világbajnoki felkészülés jegyében méri össze tudását a magyar és a német férfi kézilabda-válogatott a Főnix Csarnokban. Miután mindkét gárda a világ élvonalához tartozik, fergeteges csatára és magas színvonalú, látványos játékra van kilátás. A magyarok és a németek is a legerősebb csapattal érkeznek a cívisvárosba, így sztárok egész sorát láthatja a hajdúsági közönség.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a férfi kézilabda-világbajnokság iránt rendkívüli az érdeklődés Németországban. A január 19-én kezdődő eseményre elővételben már több mint 300 ezer jegyet értékesítettek (!), s amint azt Sinka László elmondta, a magyarok csoportjának a találkozóira – Skaliczki László gárdájának Dániával, Norvégiával és Angolával kell megküzdenie a csoportkörben – már minden jegy elkelt.

Érdekesség, hogy szombaton előmérkőzést is rendeznek a Főnixben. A magyar-német előtt, 16 órától a házigazdák B válogatottja – ebben kap lehetőséget a két debreceni átlövő, Rédei István és Tarnavölgyi Gergely is – Algéria válogatottjával csap össze.

Kósa Lajos polgármester annak a reményének adott hangot, hogy telt ház előtt lépnek majd pályára a csapatok, Orendi Mihály, a Sportcentrum Kht. ügyvezető igazgatója pedig az edzők, testnevelők figyelmébe ajánlja a csoportos jegyváltás lehetőségét. Egy húszfős csapat – 18 gyerek és két kísérő – mindössze 6000 forintért tekintheti meg az igazi sportcsemegének ígérkező találkozót, tehát fejenként alig 300 forintot kell fizetni.

A felnőtt jegy is mindössze 1000 forintba kerül, a diákok pedig – ha nem csoportosan látogatnak ki a Főnixbe – 500 forintért válthatnak belépőt. Jegyek elővételben kaphatók az Ibusz-irodákban, a Hódos Imre-sportcsarnok portáján, illetve a Sporthotel recepcióján is.

BeATovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából


hirdetés