Magyar-román határmenti üzleti együttműködés

Nyíregyháza, 2012. április 19., csütörtök (MTI) – Az Európai Unió támogatásával fejleszti a magyar-román határmenti üzleti együttműködést a nyíregyházi és a szatmárnémeti (Satu Mare-i) önkormányzat; a két város helyhatósága a mikro-, kis- és középvállalkozások kapcsolatát erősíti 2013. február végéig.

A közös projekt csütörtöki, nyíregyházi nyitórendezvényén Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere elmondta: a vállalkozások kapcsolatfelvételét és gazdasági együttműködését segítő program csaknem 74 ezer euró (mintegy 21 millió forint) költségből valósul meg.

A zömmel uniós forrásból finanszírozott projektköltséghez a nyíregyházi önkormányzat 5, a Szatmárnémeti Városi Tanács 2 százalékos önerővel járult hozzá. Az összegből létrehozták az irányító menedzsmentet, továbbá műhelytalálkozókat szerveznek az érintett vállalkozásoknak, valamint háromnyelvű kiadványt jelentetnek meg a befektetési és az üzleti kapcsolati lehetőségekről, illetve közreadják a térségben működő cégek kataszteri listáját is.
hirdetés