Magyar-szlovén: hatalmas a párharc tétje

Újra győznének
Újra győznének - © Fotó: Derencsényi István
Veszprém – Több hiányzója is lesz a szlovénoknak a szerdai visszavágón.

Telt ház lesz szerdán 19 órakor a Magyarország–Szlovénia férfi kézilabda-mérkőzésen (élő M4 Sport), az olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének veszprémi visszavágóján, körülbelül ötezren szurkolnak majd a helyszínen.

A felek szombat esti, koperi első mérkőzését meglepetésre a magyar válogatott nyerte 29–24-re, így története során először győzött tétmeccsen Szlovénia vendégeként.

A párharc győztese kijut a január 9. és 27. közötti olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, amelyet Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben rendeznek. A torna győztese részt vehet a tokiói olimpián.

Matej Gaber, a bajnok MOL-Pick Szeged szlovén kézilabdázója szemsérülése miatt biztosan nem játszhat a visszavágón. A balszélső Niko Medved térdfájdalmak miatt ugyancsak kikerült az előző világbajnokságon bronzérmes szlovén csapatból. Őt Matic Verdinek, a Szeged korábbi kapusát, Urh Kastelicet pedig Rok Zaponsek helyettesítheti.

Nagy László, a magyar válogatott klasszisa szerint a szlovén csapat sokkal többet tud, mint amit szombaton produkált. „Nyilván kellettünk hozzá mi is, nagyon stabil, nagyon jó teljesítményt tudtunk nyújtani. Hasonló játékkal kell előrukkolnunk szerdán is ahhoz, hogy sikerhez vezessen ez a világbajnoki selejtező. Elsősorban magunkra kell figyelni, nem szabad elhinni, hogy az első meccs után ezt a vb-selejtező párharcot már megvívtuk.”

HBN


Budapest - Matej Gaber, a bajnok MOL-Pick Szeged szlovén kézilabdázója szemsérülése miatt biztosan nem játszhat a magyar válogatott elleni világbajnoki selejtező szerda esti visszavágóján, Veszprémben. A 26 éves játékos a párharc szombati, első mérkőzésének első félidejében ütést kapott az arcára...További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés