Magyar Termék Nagydíjat nyertek a szabolcsi cégek, vállalkozások

Akt.:
Magyar Termék Nagydíjat nyertek a szabolcsi cégek, vállalkozások
© MTI Fotó: Soós Lajos
Budapest – Negyvenhat termékcsoportban ötvennégy cég hatvannégy terméke, szolgáltatása kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíj pályázat elismeréseit. A díjakat, különdíjakat kedden adták át az Országházban, a Magyar Gazdaság Ünnepén.


Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke nevében Jakab István, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, a húsz évvel ezelőtt civil kezdeményezésre indított Magyar Termék Nagydíj pályázat az ország rangos minősítő rendszerévé vált, amely segíti nemzetközi szinten is a versenyképes magyar termékek, szolgáltatások előállítását.

Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj pályázati iroda ügyvezető igazgatója a kiírók nevében hangsúlyozta, hogy a rendszer indulása, 1998 óta folyamatosan bővül a pályázati lehetőségek száma, ebben az évben 46 főcsoportban nevezhettek a vállalkozások termékekkel, szolgáltatásaikkal. Az idén az energiahatékonyság, a környezetbarát, a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldások kiemelt hangsúlyt kaptak.

Az idei díjazottak között öt megyei céget és terméküket találtuk meg: Funkció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Darnói disznótoros termékcsalád, NaturComfort Kft. Magyar Családi Balzsam, Panyolai Szilvórium Zrt. Panyolai Ágyas Pálinkák. Phylazonit Kft. Phylazonit Technológia Termékcsalád, EKO Konzervipari Kft. Nagymama lekvárja termékcsalád.
MTI, KM
hirdetés