Magyar turista halála a Lengyel-Tátrában

Megcsúszott az erős széllökésektől és a mélybe, sziklákra zuhant egy 31 éves magyar nő szombaton a Lengyel-Tátrában – adta hírül a lengyel Tátrai Önkéntes Hegyi Mentők (TOPR) honlapja. A 31 éves nő holttestét és a vele túrázó további öt magyart a széllökések miatt csak gyalog tudták levinni a Zawrat-hágóról.

A TOPR-hoz szombaton délelőtt 11 óra 35 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a nő megcsúszott és a mélybe zuhant. Az erős szél ellenére helikopter vitte fel a mentőket a hágóra, ahol a helyszínelő orvos röviddel dél után a nőnél hivatalosan is megállapította a halál beálltát.

Mivel két sérült turista is volt a csoportban, a mentők ismét helikopter segítségét kérték, hogy azzal szállíttassák őket a zakopanéi kórházba, ám a légi jármű az egyre erősödő szél miatt már nem szállhatott fel. Az akcióban részt vevő 14 mentő segítségével a turistáknak háromnegyed ötre sikerült biztonságos helyre jutniuk.

A Zawrat-hágó a Lengyel-Tátra egyik legveszélyesebb helye, amit az is jól jelez, hogy a héten a szombati már a második ottani mentőakció volt.

Kapcsolódó cikkek:

  • Halálos lakástűz  Hajdúböszörményben
  • Halálos baleset a 43-as úton – cigaretta volt elrejtve a kocsiban  • hirdetés