Helyi közélet

2010.11.04. 12:11

Vidékfejlesztési elképzelések a Nyírségben

<p>Nyíregyháza - A tisztújítással egybekötött közgyűlésen a folyamatban lévő programokat is értékelték.</p>

A Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület érdekeltségi területén 6,4 millió euró, azaz hozzávetőlegesen 1,7 milliárd forint áll rendelkezésre a különböző vidékfejlesztési célok megvalósítását szolgáló pályázati lehetőségekben. Többek között erre is felhívták a figyelmet az egyesület legutóbbi közgyűlésén, amelyen tisztújító döntéseket is hoztak.

A Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület a nyíregyházi és a nagykállói kistérség területét, illetve annak valamennyi települését magába foglaló, 65 egyesületi tagot tömörítő szervezet. Ebben a 18 önkormányzat mellett a civil és vállalkozói szféra szereplői közel azonos arányban képviselik érdekeiket. Az egyesület 2008. február 8-án alakult azzal a céllal, hogy a Nyírség Helyi Akciócsoport által lefedett térség vidékfejlesztési feladatait ellássa. E célhoz áll rendelkezésre a 2007-2013 közötti időszakban a fent említett összeg.

A tisztségviselő-választó közgyűlésen személyi kérdésekben is döntések születtek: lemondott elnöki posztjáról Demendi László, helyébe dr. Spinyhért Zsoltot, Napkor polgármesterét választották meg. Felállt az új, nyolc tagú elnökség, valamint az öt fős Felügyelő Bizottság is, melynek vezetője Luzsinszki Lajos Lászlóné, Nagycserkesz polgármestere lett. A közgyűlésen beszámoló hangzott el a Helyi Akciócsoport munkájáról, a folyamatban lévő programokról és a további pályázati lehetőségekről.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában