Magyarország a legjobbak között az európai környezetszépítő versenyben

A legjobbak között végeztek a 2010. évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyébe benevezett magyarországi települések, Sopron és Lipót – tájékoztatott közleményében pénteken a Magyar Turizmus Zrt.

Sopron a város, Lipót pedig falu kategóriában indult. A két település a 2009-es Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben elnyert első helyezésével vívta ki a jogot Magyarország képviseletére az európai megmérettetésben. Lipót falu kategóriában aranyérmet, Sopron pedig a városok között ezüstöt szerzett.

A díjkiosztó az olaszországi Cerviában volt. A bírálati szempontok között szerepelt az épített és természeti örökség megóvása, a település tisztasága, beleértve a gyommentességet, de a falfirka mentességet is.

Az Entente Florale Europe elnevezésű verseny Európa legrégibb és legsikeresebb környezetszépítő mozgalma: 1975-ben indult, és 12 ország, 25 ezer települését, mintegy ötven millió embert képes évente elérni. A legjobbak közé csak 24 település kerül be, minden tagországból egy város és egy falu.

– Független Hírügynökség –
hirdetés