Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség új temploma Kisvárdán

fotó: a szerző
fotó: a szerző
Kisvárda – Szeretnénk minden lehetőséget kihasználni arra, hogy gyógyító és mentő szolgálatot végezünk ott, ahol fáradozásainkat igénylik.

Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Kisvárdai gyülekezete az 1970–es évektől működik önállóan, addig a nyíregyházi gyülekezet szórványához, missziós területéhez tartozott – kezdte beszélgetésünket Iklódy László lelkész. Jelenlegi épületünket az 1980–as években vásárolta meg az egyház, melyen folyamatos átalakításokat, korszerűsítéseket végeztünk, s öröm számunkra, hogy már elkészült templomunk is. A jobb funkcionálás érdekében tovább folytatjuk, s remélhetőleg ez évben befejezzük a felújítási korszerűsítési munkálatokat.

Az Országos Aliansz Imahét január 6–ai Kispesti nemzetközi Imahét országos megnyitójával egy időben –délután öt–órai kezdettel már az elkészült templomban lesz a vasárnaptól /január 6–13/ vasárnapig tartó imahét Kisvárdán, a Várday István ú 7 szám alatt.

Az Úton Istennel, címmel rendezendő Imahét minden nap más– más alcímmel hirdetnek igét a különböző felekezetek egyházainak papjai. Vasárnapi ige alcíme,– mert megalázta magát, hétfőn, –mert Ő hív, kedden, –mert Ő szeret bennünket, szerdán,– mert Ő megszabadít, csütörtökön,–mert közelebb kerülünk egymáshoz, pénteken,–mert az elválasztó falak leomlanak, szombaton, –mert igazságot akar. A vasárnapi / 13–ai/ ige témája, mert Ő örömet ad. A vasárnapi alkalmakkor, délután öt órakor, hétköznapokon fél hattól kezdődnek az Ima heti alkalmak.

Templomunkkal és gyülekezeti házunkkal, a megteremtett lehetőségek nagyobb összefogásra ad lehetőséget nagyon sok keresztény egyházzal, szervezettel (katolikus, református, evangélikus, baptista, pünkösdi, metodista, és sorolhatnánk tovább) hogy a sokirányú munkánkkal, az itt megtartandó istentiszteletekkel elérjük az embereket – mondta befejezésül Iklódy László lelkész.

– Vincze Péter
hirdetés