Majál-túrautak félórás sétától félmaratonig

Télen is jó kikapcsolódás a túrázás (illusztráció)
Télen is jó kikapcsolódás a túrázás (illusztráció) - © Fotó: banfflakelouise.com
Miskolc – Félórás sétától a félmaratoni távig lehet kombinálni az útvonalakat.

A Majál-utak létrehozásával a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete a miskolciaknak szeretett volna segíteni 2013-ban a Zöld Kapcsolat Egyesület megbízásából, hogy lakhelyükhöz minél közelebb találjanak ösvényt, utat, ahol jó mozogni. Készítettek rekreációs lehetőségeket bemutató ingyenes térképet, irányító táblákat, amelyek segítenek egy-egy kereszteződésben megtalálni a helyes irányt, sűrű, festett jelzést, amit biztonsággal lehet az erdőben is követni. Sokan kipróbálták azóta az utakat, melyek felújítása is várható a közeljövőben.

A sárga (1,6 kilométer), zöld (4,4 kilométer), piros (8,8 kilométer) és kék (12,1 kilométer) színű Majál-(kör) utakat úgy szerkesztették meg, hogy a könnyű félórás sétától a félmaratoni távig lehessen kombinálni az útvonalakat helyismeret nélkül is. A projekt során törekedtek arra, hogy úgy alakítsák a már meglévő turista és kerékpáros útvonalakat, hogy közös központokból, tömegközlekedési csomópontokból induljanak.

ÉM-PGY


Az egyik útvonal

KÉK: Felső-Majláth – Csóka utca – Rigó utca – Hegyalja utca – Mohás utca – Királyasztal

Királyasztal – Vadaspark – Hársas-bérc – Ortás-tető – Nagy-Ortástető – Égés-tető – Ostoros-nyereg – Királyasztal – Mohás utca – Hegyalja utca – Rigó utca – Csóka utca – Felső-Majláth (táv: 12,1 kilométer 260 méter szintemelkedés)


Debrecen - Jó a miskolciaknak! Fél óra alatt, tömegközlekedési eszközön egy nagyváros szmogos belsejéből a Bükk hegység szívében találhatják magukat. Mondjuk Ómassán, e Miskolchoz tartozó zsáktelepülés főterén. A garadnai völgyfő is már több mint 400 méter magasan fekszik, de innen egy jókora ugráss...

Budapest - Élete egyik legnagyobb kihívására készül a budapesti Varga Dávid, ám, hogy mindez megvalósuljon, szavazatokra van szüksége. A 27 éves fiatalember kutyaszánnal szeretne részt venni a Fjällräven Polar elnevezésű túrán, amely során Svédország és Norvégia jeges tájait is bejárná. Ahhoz...
hirdetés