Majd’ háromezer néző előtt nyert a Spartacus

Rubus Tamásék végül legyűrték a kis Diósgyőrt
Rubus Tamásék végül legyűrték a kis Diósgyőrt
Nyíregyháza – Ez NB I-es volt! Mintegy háromezer néző, hangos szurkolótáborok fogadták vasárnap délután a soros Diósgyőr–Szpari derbi résztvevőit.

Sajnos nem az élvonalban, hanem az NB III-ban, ahol a borsodiak a tartalékcsapattal szerepelnek. Azért Bacsa Patrik, Eperjesi Gábor és Ternován Patrik révén az élvonalbeli gárdát is képviselték a hazaiaknál.
A másik oldalon viszont hiányzott Igor Zofcák és Harsányi Zoltán, mindketten sérültek voltak, illetve Mohamadou Abdouraman. Utóbbi sárga lapok miatt. A csúszós pályán elsősorban a küzdelem dominált, a kiegyenlített első félidőben egy nagy vendéghelyzet alakult ki.

A fordulás után is iparkodtak mindkét együttes tagjai, ekkor már a Szpari előtt adódott több lehetőség, amelyből egyet sikerült is értékesíteni.

Kosztics jobbról ívelt középre, Pölöskey Péter pedig a hosszú sarokba fejelte a labdát. Mint később kiderült, az egyben három pontot érő találat is volt, így a Szpari két egységnyi előnyét megtartva áll a Keleti csoport élén. A mérkőzés után mindkét szurkolótábor lelkesen ünnepelte kedvenceit.

KM-ML

Diósgyőr II–Nyíregyháza Spartacus 0–1 (0–0)

Diósgyőr, 2874 néző, V.: Farkas M.

DVTK II: Egyed – Bodnár, Csicsvári, Mahalek, Eperjesi – Szabó, Kövér, Lőrincz, Oláh – Ternován (Icsó, 72.), Bacsa. Edző: Sütő Szilárd.

Spartacus: Ovszijenko – Szokol, Rakovics, Szalai V., Farkas – Törtei, Rubus, Ramos (Pálinkás, 50.), Rezes (Kiss.91.), Kosztics – Pölöskey. Edző: Mátyus János. Gól: Pölöskey (77.).

Mesterszemmel

Sütő Szilárd: – A csapat úgy ment ki a pályára, hogy eredménytől függetlenül vastapsot kapjon. A szurkolóink fantasztikusak voltak, a srácok mindent megtettek.

Mátyus János: – Ez nem harmadosztályú mérkőzés volt, semmilyen szempontból. A körítéshez méltó találkozót láthattunk, le a kalappal a diósgyőri fiatalok előtt, de úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.
hirdetés