Majoros és a nyolcaddöntők átka

Majoros és a nyolcaddöntők átka
Majoros és a nyolcaddöntők átka
Nyírbátor – Egyik páros versenyszámban és egyesben sem sikerült bejutnia a legjobb nyolc közé a nyírbátori játékosnak az ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A norvég és a dán páros (péntek este az Andreas Dilling, Rasmus Mikkelsen duót múlták felül 3:1-re) legyőzése után egy harmadik skandináv egység, a svéd Malte Moregardh és Simon Söderlund volt az ellenfele szombaton a Majoros Bence, Bruckner Máté tandemnek a korosztályos Európa-bajnokság ifjúsági fiú páros versenyszámában, a szlovákiai Pozsonyban. A tét a nyolc közé jutás volt, a magyarok pedig alulmaradtak, a meccset a svédek 3:0 (6, 8, 9)-ra nyerték.

A nyírbátori Majoros Bence még egy versenyszámban, egyesben érintett volt, ott ugyancsak a nyolc közé jutás reményében lépett asztalhoz. Tekintve, hogy az európai rangsor tizedik helyezettjeként, tizedik kiemeltként érkezett a viadalra, itt már magasabban jegyzett riválist kellett volna legyőznie, bár a sorsolás kegyes volt hozzá, hiszen nem a francia éljátékosok közül kapott ellenfelet, hanem az általa már többször is legyőzött szlovén Darko Jorgicot.

Ez a mérkőzés azonban nem az volt, amikor Bence kerekedett volna felül, hiszen Jorgic nyert 4:1 (11, –12, 3, 9, 5)-re, ezzel Majoros a vegyes és a fiú páros után egyesben is a nyolcaddöntőben búcsúzott. Ahogy az ifjúsági korosztálytól is, hiszen utánpótláskorú versenyzőként a mostani volt az utolsó kontinensbajnoksága.Sporthírek


hirdetés