eb 2020

2020.02.21. 17:00

Kiderült, mikor érkeznek Budapestre Ronaldóék

Június 11-én utazik majd Budapestre a címvédő portugál labdarúgó-válogatott, amely a nyári Európa-bajnokságon első mérkőzését június 16-én játssza a Puskás Arénában.

Portugal's forward Cristiano Ronaldo controls the ball during the UEFA Euro 2020 Group B qualification football match between Luxembourg and Portugal at the Josy Barthel Stadium in Luxembourg on November 17, 2019. (Photo by JOHN THYS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: John Thys

Fernando Santos szövetségi kapitány kerete

javarészt Lisszabonban, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo akadémiáján készül a kontinensviadalra, Budapesten pedig a Margitszigeten lesz a csapat főhadiszállása.

Csütörtökön jelentették be, hogy

a portugál válogatott öt felkészülési mérkőzést játszik az Eb előtt.

Az együttes előbb egy katari tornán vesz részt, ott március 27-én a világranglistát vezető Belgiummal, három nappal később pedig a világbajnoki ezüstérmes Horvátországgal találkozik. Ezután május 31-én Ljubljanában Szlovénia vendége lesz, majd június 5-én Madridban a spanyolokkal, június 9-én pedig saját közönsége előtt Máltával játszik barátságos meccset.

A portugálok az F csoportban a világbajnok franciákkal, valamint a németekkel, és egy pótselejtezőről érkező csapattal szerepelnek együtt. Ronaldóék június 20-án Münchenben Németország ellen, június 24-én a Puskás Arénában a franciákkal játszanak. Ha a magyar válogatott sikerrel veszi a két pótselejtezős mérkőzését, akkor ebbe a csoportba kerül, és a portugálokkal játszik majd először az Eb-n a június 16-i játéknapon.

A június 12-én kezdődő Eb-t 12 ország egy-egy városában rendezik, a Puskás Arénában három csoportmeccs mellett egy nyolcaddöntő lesz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában