Május elseje immár mindig a „Papa napja”

Május elseje immár mindig a „Papa napja”
Urbin István, Érpatak legidősebb lakója immár 97 éves.

Urbin István 1913. április 30-án született Geszteréden a család hetedik, utolsó gyermekeként. 1934-ben kötött házasságot Nyitrai Annával, aki érpataki születésű volt, így a faluban telepedtek le. Gyerekkorában nagyon jó tanuló volt, pap szeretett volna lenni, de a szülei nem engedték továbbtanulni. A tanulás lehetőségét mégsem hagyta ki, így kovács inas , majd pedig gépész-kovács mester lett.

– Saját cséplőgépem volt, azok voltak életem legszebb évei – emlékezik vissza az idős ember. Sajnos a feleségét 1990-ben elveszítette, azóta egyedül él, de gyerekei nem hagyták magára annak ellenére, hogy egyikőjük sem a faluban él. 85 éves korától május elseje a „Papa napja”, ezen a napon a család valamennyi tagja őt ünnepli. Senki  nem hagyná ki  ezt a napot, a népes család 25 főből áll, három gyereke, 7 unokája, 6 dédunokája van. Sajnos, az elmúlt évben nagyon nagy bánat érte, elveszítette az idősebbik fiát.

A falu Pista bácsija még mindég tevékeny, jó fizikai és szellemi egészségnek örvend.  A humora sem hagyta el, mosolygós, mindenkihez van egy jó szava és természetesen a hölgyekhez is. Minden vasárnap elmegy a misére. Nagyon szeret olvasni, a Kelet-Magyarországnak is több évtizede előfizetője. Nagyon érdekli a napi politika és természetesen a sorozatokat is megnézi a televízióban – tájékoztatta portálunkat Tarnai László.

– M. Magyar László –
hirdetés