Május közepéig lehet jelentkezni a jegybank egyetemi pályázatára

Budapest – Május közepéig lehet jelentkezni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és több egyetem közös, pénzügyi tudatosságfejlesztő ötletpályázatára – közölte a jegybank az MTI-vel csütörtökön.

A “Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” elnevezésű pályázatra idén megújult formában videóbejegyzések készítésével jelentkezhetnek az egyetemisták.

A pályázati témakörök a korábbi évekhez hasonlóan idén is a legfontosabb pénzügyi fogyasztóvédelmi aktualitásokhoz kötődnek, úgymint a költségvetéstervezés, a hitelfelvételek kockázatai és az öngondoskodás. A hallgatóknak ezúttal azonban újszerű megközelítéssel – akár az MNB tematikus kisfilmjeiből is ötletet merítve – rövid, párperces videóbejegyzések (vlogok) formájában kell az általuk választott témákat feldolgozniuk. A pályázatoknál a kreativitás mellett fontos szempont, hogy a videó az adott témához kapcsolódó hasznos információkat izgalmasan, figyelemfelkeltően és a családok, egyének pénzügyi döntéseit ténylegesen segítő módon jelenítse meg – írták.

Pályázni egyénileg vagy maximum 3 fős csapatban is lehet. A pályaművek beérkezési határideje 2019. május 15., a döntő 2019. júniusban lesz. A pályázattal kapcsolatos további részletes információk az MNB fogyasztóvédelmi honlapján olvashatók.

– MTI –
hirdetés