Májustól beindul a murvacsapatási szezon

Májustól beindul a murvacsapatási szezon
Egyedül nem megy – tartja a mondás és nincs ez másként a megyei ralisportban sem.

A Tolcsva Ringen néhány éve beindított többfutamos ralibajnokság megszervezése az utóbbi egy-két évben egyre nagyobb nehézségekbe ütközött, ezért 2005 végén az is felmerült, talán ebben az esztendőben nem is lesz verseny. Aztán pár napja kiderült, lesz, csak annyi a változás, hogy nem négy verseny lesz, hanem kilenc Rallye Sprint amatőr versenysorozat néven. Igaz, az három helyszínen.

Versenyidőpontok

Május 7.: Tolcsva Ring Tolcsva
Május 21.: Tó Ring Hernádbűd
Júúnius 4.: Tolcsva Ring Tolcsva
Június 25.: Holló Ring Hollóháza
Július 9.: Tó Ring Hernádbűd
Július 23.: Holló Ring Hollóháza
Augusztus 6.: Tó Ring Hernádbűd
Augusztus 27.: Tolcsva Ring Tolcsva
Szeptember 10.: Holló Ring Hollóháza
Szeptember 24.: tartalék időpont

Háromszor három

– Sikerült megegyezni a hernádbűdi Tó Ring és a hollóházi Holló Ring vezetőivel és úgy döntöttünk, közösen szervezünk egy bajnokságot – mondja Trembeczki István, a Tolcsva Ring vezetője. – Az eredeti elképzelés szerint mindhárom helyszínen két-két versenyt rendeztünk volna, de a többiek kardoskodtak a három mellett. Ezért idén igencsak fel kell készülni annak, aki összesítésben bajnokságot akar nyerni, hiszen a tavalyinál jóval több versenyen kell bizonyítania. Ráadásul ajánlatos minél több versenyen részt venni, hiszen az összesítésben csak az számíthat előkelő helyezésre, aki mindegyik viadalon rajthoz áll.

Új pálya

A szabályok nem változnak, három futásból a leggyengébb időeredmény kiesik. Annyi változás történt a szabályokban, hogy beiktattak a nyugati kategóriában egy újabb osztályt az 1300-1600 köbcentis járműveknek, mert az ezerhármasok sérelmezték, hogy egy kategóriában kell versenyezniük a nagyobb gépekkel. Cserébe viszont ebbe a kategóriába kerültek a Samarák.

Géposztályok

Divízió I.: Keletei kategória 700 cm3-ig
Divízió II.: Keleti kategória 1600 cm3-ig
Divízió III.: Nyugati kategória 1300 cm3-ig
Divízió IV.: Nyugati kategória 1600 cm3-ig
Divízió V.: Nyugati kategória 1600 cm3 felett
Divízió VI.: Négykerék meghajtás

Mindhárom helyszínen murvás pálya várja majd a versenyzőket. Ebben az évben nem lesz aszfaltos verseny egy helyszínen sem, így is kell majd bíbelődni a beállításokkal bőven, hogy ki-ki eltalálja, hogy futhatja az adott pályán a legjobb időt. A hírek szerint a hernádbűdi Tó Ring ere a szezonra átépül, rövidebb, áttekinthetőbb lesz a pálya és egy futás két körből áll majd.

– Bánhegyi Gábor –További hírek a boon-sportoldal kategóriából


hirdetés