Mamut-csemege

Mamut-csemege
© Illusztráció: Primeval Wiki
Úgy félünk a genetikailag módosított élőlényektől, mint elődeink a tűztől, de a technológia közben rohamléptekkel fejlődik – régóta génmanipulált baktériumok termelik a cukorbetegek számára az inzulint, manapság pedig már léteznek fluoreszkáló díszhalak és emlőjükből gyógyító tejet csepegtető nyulak is. Hoványi Péter jegyzete.


Hazánkban tiltott a génmanipulált növények szabadföldi termesztése; bizonyára megalapozottak az élelmiszer-biztonsági aggályok, de a támogatók érveit is nehéz figyelmen kívül hagyni: szerintük a betegségeknek, aszálynak ellenálló növényfajták oldják majd meg túlnépesedő, melegedő Földünk élelmezési problémáit.

Egy újságíró persze nem tehet igazságot a szakértőket is megosztó géntechnológia kérdésében, de van egy részterület, aminek feltétel nélkül szurkolok. A legfrissebb hírek szerint a siker kapujában jár a mamut feltámasztását célul kitűző kutatócsoport – ezalatt a Nyíregyházi Állatpark a hideg égöv állatainak otthont adó létesítményt tervez, amelyben a jégkorszak faunáját is bemutatják majd. Remélem, az állatpark fejlődése ugyanolyan töretlen lesz, mint a géntechnológiáé, és megérem, hogy mamutot etethetek a sóstói fák között.

Hoványi PéterTovábbi hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek


hirdetés