Helyi közélet

2015.05.28. 18:51

Vasárnap az ő napjuk lesz!

Nyíregyháza - Helyi csoportok, Vastag Tamás, L.L. Junior és a Mystery Gang is fellép a városi gyermeknapon.

Nyíregyháza - Helyi csoportok, Vastag Tamás, L.L. Junior és a Mystery Gang is fellép a városi gyermeknapon.

– Akár rosszak voltak, akár jók, május utolsó vasárnapján jár nekik egy puszi és egy ölelés – mondta a városi gyermeknapot beharangozó sajtótájékoztatón dr. Ulrich Attila. Nyíregyháza alpolgármestere a programokkal kapcsolatban kiemelte, délután 3 órától a Kossuth téren a megyeszékhely szülöttei, helyi csoportok – a teljesség igénye nélkül a Jonatán Mazsorett Csoport, a RE-flex Moderntánc Stúdió, a Kis Igrice Táncegyüttes, a Móra-Garabonciás Táncegyüttes, a Hip-Hop és az Y Factory Tánciskola – lépnek színpadra, s 6 óráig szórakoztatják a jelenlévőket. A hivatal kulturális osztálya nem feledkezett meg a kísérőrendezvényekről sem, ugrálóvár, gyöngyfűzés és kreatív játékok is várják gyermekeket.

– Nyíregyháza ismét csatlakozik az „Ezer lámpás éjszakája” elnevezésű, az eltűnt gyermekekért indított kampányhoz – folytatta az alpolgármester. Este 6 órától háromnegyed 10-ig énekesek és együttesek váltják egymást a színpadon, majd a kiosztott 500 világító lufit egyszerre engedik el a rendezvény záróeseményeként. Ulrich Attila hozzátette: az ország tíz nagyvárosában lesz hasonló akció; május 31-e az eltűnt gyermekek világnapja is.

A szervezők az akcióval a kiskorúak eltűnésének, elcsatangolásának problémájára kívánják felhívni a figyelmet, a lufik megmutatják az eltűnteknek a hazavezető utat, hiszen a cél, hogy minden gyermek hazataláljon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában