Nyíregyháza hírei

2015.01.27. 07:30

Megkérdeztük: Szerinted hogyan lehetne megelőzni a gyalogosgázolásokat?

Nyíregyháza – Egy jó megoldás lehetne az is, hogy a rendőri jelenlétet növeljük, ezzel az autósok is inkább lassítanának és a gyalogos is felkapná a fejét, hogy szét kell nézni, bárhol is megy át – válaszolta Fabu Marcell.

Nyíregyháza – Egy jó megoldás lehetne az is, hogy a rendőri jelenlétet növeljük, ezzel az autósok is inkább lassítanának és a gyalogos is felkapná a fejét, hogy szét kell nézni, bárhol is megy át – válaszolta Fabu Marcell. – Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy fokozottabb odafigyelésre van szükség mindkét fél részéről. Bár tény, hogy mindig az autós győz – fogalmazott Kolozsi Sándor.

– A zebrák környékét jobban meg kellene világítani. Több lámpára és fényre visszaverődő festésre van szükség, így az autósok is lassítanának – így Veres Dávid.

– Ne üljünk autóba fáradtan, kapcsoljuk fel a fényszórókat, tartsuk be a követési távolságot, a gyalogosok pedig ne nyomkodják a telefonjainkat, miközben az úttestre lépnek – véleményezett Lesch Viktor.

– Legtöbbünk állandóan rohan egyik pontból a másik pontba, így csak előre nézünk, oldalra szinte sosem és ez a legnagyobb gond. Emellett pedig ne séta közben hallgassunk zenét – mondta Pazonyi Zsuzsa.

– Aki sötétben indul útnak, a forgalmi- és a fényviszonyoknak megfelelően készüljön fel. Ahol nagy a sötétség és nincsen zebra, ott egy megkülönböztető mellény jó szolgálatot tehet, főleg külvárosokban – érvelt Kócs Lilla.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!