Mankó a kisebb cégeknek

A PRIMOM szolgáltatásait agrárvállalkozások is igénybe vehetik
A PRIMOM szolgáltatásait agrárvállalkozások is igénybe vehetik - © Illusztráció: KM-Archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A hitelt olyan vállalkozások is igényelhetik, melyek nem felelnek meg a bankok szigorú hitelfeltételeinek.

– A PRIMOM Alapítvány mikrohitel-bizottsága újabb 8 megyei vállalkozás számára ítélt meg 62 millió forint kedvező feltételekkel igénybe vehető hitelt. Ezzel az év első negyedében, már 19 vállalkozás jutott 114 millió forintos összegű forráshoz, üzleti terveinek megvalósítására. A beérkezett hitelkérelmek célja forgóeszköz vásárlása, valamint ingatlanvásárlás és -felújítás, de több agrárvállalkozás is fejlesztheti tevékenységét – adott tájékoztatást lapunknak Hargitainé Tolnai Andrea, az Alapítvány mikrohitel igazgatója. Az alapítvány az Országos Mikrohitel mellett a saját forrásból biztosított Helyi Mikrohitel Alap (HMA) hitelkonstrukcióival is áll a mikrovállalkozások rendelkezésére. Az Alapítvány révén nyújtott hiteleket kezdő vállalkozók is igényelhetik, amennyiben megfelelő üzleti tervvel támasztják alá hiteligénylésüket.

Fejlesztések, beruházások

A már működő cégek körében a családi gazdálkodók, agrárvállalkozások számára is kínál forráslehetőséget a fejlesztések, beruházások megvalósítására a szervezet. A hitelt olyan vállalkozások is igényelhetik, melyek nem felelnek meg a kereskedelmi bankok szigorú hitelfeltételeinek. Az igényelhető hitelek összege egy-egy vállalkozás esetében akár kétszer 10 millió forint is lehet, melynek kedvező törlesztési feltételei, a türelmi idő és a fix 3,9 százalék vagy 4,9 százalékos kamat a kiszámíthatóság biztonságát nyújtja. Minden mikrohitel-konstrukcióra igaz, hogy 100 százalékban előfinanszírozottak, minimális önerővel vagy akár anélkül is, rejtett költségek nélkül, többletköltség nélküli rugalmas visszafizetési lehetőséggel vehetők igénybe fejlesztési célokra.

Fejlesztette a hálózatot

– Az igénylés után két héttel már hozzá is jutottam a 3,5 millió forintos hitelösszeghez – mondta lapunknak Ordián Imre, a hat alkalmazottal működő nyíregyházi Nyír-Cargo Kft. ügyvezetője. – A cégem teher- és személygépkocsik javításával, műszaki vizsgáztatásával, gumiabroncs-szereléssel és -értékesítéssel foglalkozik. A hitelre azért volt szükségem, hogy fejlesszem a telephelyen a villamosenergia-hálózatot, ugyanis az eddigi 3×16 amperes kismegszakító már kevésnek bizonyult, vásároltam helyette egy 3×63 amperest – mondta Ordián Imre.

TG
hirdetés