Már 33 halottja van a Fanapi tájfunnak Kínában

Már 33 halottja van a Fanapi tájfunnak Kínában
Kína – A legfrissebb adatok szerint legalább 33 halálos áldozatot követelt Kínában a Fanapi nevű tájfun – közölte szerdán a kínai állami hírügynökség.

A vihar száz éve nem látott esőzéseket okozott az ország déli részén található Kuangtung tartományban, ahol egyes helyekre 64 centiméternyire eső zúdult 24 óra leforgása alatt.

Fanapi a tizenegyedik és a legerősebb idei kínai tájfun Kuangtung tartományban végezte a legnagyobb pusztítást, miután hétfő reggel partot ért a tartománytól északra található Fucsianban. Az Új Kína állami hírügynökség jelentése szerint több mint 78 ezer embert telepítettek ki a hatóságok az árvizektől, vagy földcsuszamlásoktól veszélyeztetett otthonaikból. A vihar nagyjából 1 400 lakóházat döntött össze.

 

 

Sok a halálos áldozat és az eltűnt

A hivatalos kínai hírügynökség közlése szerint a 33 halott mellett 42 embert eltűntként tartanak nyilván a tartományban. Az előrejelzések szerint a nyugati irányba haladó, és már jelentősen legyengült Fanapi még csütörtök délelőtt is heves esőzéseket fog okozni a tartomány középső és nyugati részein.

A közvetlen anyagi kár nagyságát kétmilliárd jüanra (62,3 milliárd forint) becsülik a tartományban – közölte az Új Kína.

Videó ITT!

– Független Hírügynökség –
hirdetés